La manifestació de la Diada a la Diagonal de Barcelona, convocada per l’ANC i Òmniu, ja ha superat la xifra d’inscrits de la de l’any passat, i ja en compta més de 440.000, segons les últimes dades facilitades per l’Assemblea. A més, dos dies abans de l’Onze de Setembre, ja hi ha més de 1.500 autocars contractats i les samarretes venudes superen les 270.000. Unes xifres enormes, que s’han assolit en ben pocs dies de setembre, tenint en compte que a l’acabament de l’agost la quantitat d’inscrits era força baixa.

La mobilització d’enguany recorrerà l’avinguda Diagonal de Barcelona, entre el Palau Reial i la plaça de les Glòries, sota el lema ‘Fem la República Catalana’ amb una onada de so gegant per a simbolitzar el clam social per a fer efectiu el mandat de l’1-O. Quant als trams, 38, la majoria tenen l’ocupació plena o quasi plena, i només n’hi ha un, el correponent a la plaça de Pius XII, que té l’ocupació alta i que és on encara queda més lloc. Més d’una desena dels trams són completament plens. Vegeu-ho en aquest mapa interactiu:

 

Aquesta és la part on hi haurà la capçalera de la manifestació, amb l’escenari on es faran els parlaments:

 

I aquest és l’altre extrem, a tocar de la plaça de les Glòries:

Les entitats organitzadores demanaran als manifestants que facin silenci a les 17:14. L’onada de so recorrerà tots els trams del 37 cap enrere, del carrer Castillejos fins a Palau Reial. A mesura que avanci, els manifestants hauran d’aixecar les pancartes i banderes i cridar per fer possible aquesta onada de so.