La CUP serà a Prada per commemorar el 80è aniversari de la proclamació de la República Catalana

[Traducción al castellano]

Com l’any passat, que va homenatjar els lluitadors Manuel Viusà i Gertrudis Galí, enguany la CUP també serà present a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que va donar ahir el seu tret de sortida.

&nbsp
Serà per parlar sobre els 80 anys de la proclamació de la República Catalana. La formació ha organitzat un fòrum obert que se celebrarà dilluns que ve, dia 22 d’agost, a partir de les sis de la tarda a Prada de Conflent en el marc de les activitats de la UCE.

A l’acte, organitzat per la CUP en aquesta XLIII edició de la Universitat Catalana d’Estiu, hi intervindran els historiadors i membres de la CUP Agustí Barrera i Josep Xaubet i també el portaveu nacional de la formació, Marc Sallas.

En un article publicat a Llibertat.cat, un dels ponents de la xerrada, Agustí Barrera, explica que la República Catalana és "un exponent estratègic de la revolució democràtica, és el resultat de la tradició de lluita de les classes populars contra l’opressió del capital i la voluntat de llibertat nacional". Així mateix, afirma que va ser "un gest ple de contingut polític alliberador" ja que la República Catalana "evidencia i denuncia el continuisme polític neofeixista i unitarista espanyol". &nbsp

Barrera assegura que la República "és signe de lluita, de factor polític mobilitzador per a bastir unes bases estratègiques d’acord nacional, per a superar la situació d’opressió nacional del poble treballador català" i aposta per recordar Francesc Macià "com a patriota, com a referent de lluita i com a fil conductor d’una nova revolució democràtica pendent".

&nbsp DISCURS MACIÀ

http://www.youtube.com/watch?v=sUu_7zqjBV8

Per saber-ne més:

Vuitanta anys de la República&nbsp

Placa a l’Havana per Josep Conangla, redactor de la Constitució de la República Catalana&nbsp

La CUP proposa commemorar el 78è aniversari de la República Catalana amb una concentració a Girona&nbsp

Vuitantenari de la Constitució Provisional de la República Catalana de l’Havana (1928)&nbsp

Demanen que l’actual plaça de Llucmajor de Barcelona s’anomeni plaça de la República&nbsp

Reivindiquen el monument de la República a Cerdanyola&nbsp

Arrenca la 43a Universitat Catalana d’Estiu &nbsp

Bildu present a la 43a edició de la UCE a Prada de Conflent&nbsp &nbsp

Emotiu homenatge a Gertrudis Galí i Manuel Viusà a l’UCE&nbsp &nbsp

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS