La CUP denuncia que l’equip de govern obvia els plans locals i funciona a cop d’ocurrències i titulars

Publicidad

La formació ha denunciat que “hi ha una gran quantitat de plans, que han estat pagats amb diners de l’erari públic, que no s’han implementat ni avaluat i molts d’ells ja han caducat” i ha lamentat que la direcció política de les respectives àrees de l’Ajuntament “no segueixi els criteris tècnics que aquests plans proposen i funcioni per ocurrències i a cop de titular”. Per això la CUP proposa que es convoqui un ple extraordinari abans que acabi el mandat per avaluar el desenvolupament dels plans locals que ja han caducat i, respecte els que encara estan vigents, es convoquin reunions semestrals des de cada àrea per fer-ne el seguiment.

Els plans locals municipals serveixen per establir els criteris que ha de seguir l’equip de govern per tal de realitzar el desenvolupament de determinats àmbits que afecten el municipi i els seus habitants. A tall d’exemple, els consellers de la CUP Laia Estrada i Jaume López han exposat el contingut de diversos dels plans de l’Ajuntament de Tarragona com el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, el Pla Local de Polítiques d’Igualtat, el Pla Local d’Habitatge, el Pla d’Espais Verds o el Pla d’Energia Sostenible, i han valorat positivament el contingut de la majoria ja que “malgrat alguns plans són millorables, tots ells estan fonamentats en criteris tècnics que donen resposta a grans mancances de la ciutat”. Han lamentat que “la dinàmica general sigui guardar-los en un calaix tan bon punt s’han aprovat”, apuntant que “l’únic pla que el govern sembla tenir interès de desenvolupar és el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal”, l’únic que la CUP ha criticat i n’ha demanat reiteradament la modificació perquè consideren que “parteix d’un paradigma obsolet” i que, tal i com han afirmat, “és també l’únic que dona diners”.

La CUP sentencia que el fet de no implementar els plans locals “significa un malbaratament de recursos públics” i “ens aboca a la improvisació constant i a polítiques contradictòries”. A més a més, assenyala que en la confecció d’aquests plans s’estableixen uns mecanismes de participació que garanteixen el consens amb la ciutadania, fet que, afirmen, “xoca frontalment amb la política de clientelisme i caciquisme en la que viu instaurat el govern de Ballesteros, el qual deixa al marge qualsevol forma de participació”. La formació anticapitalista espera que la moció que proposa serveixi per garantir una avaluació i un seguiment dels plans locals municipals “per tal de dotar de línies estratègiques l’acció de govern, especialment les que busquin garantir drets fonamentals dels tarragonins i tarragonines com el de l’habitatge”.

 Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)

Tarragona, Països Catalans, 14 de març de 2019

También podría gustarte

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More