La CUP asegura que no acatará la suspensión del TC y seguirán adelante con el Proceso Constituyente

Publicidad

[Catalá]

La CUP assegura que no s’acatarà la suspensió del TC i seguiran endavant amb el Procés Constituent

La diputada de la CUP-Crida Constituent Mireia Vehí ha reaccionat a la suspensió de les conclusions del Procés Constituent per part del Tribunal Constitucional alertant que «malgrat la suspensió seguirem amb el desplegament del Procés Constituent i no acatarem la resolució del tribunal».

El Tribunal Constitucional espanyol ha resolt aquest migdia suspendre per unanimitat dels magistrats els acords entorn el Procés Constituent i ha donat vint dies al Parlament i a la Fiscalia per presentar al·legacions. Pel que fa a l’amenaça d‘obrir un procés penal a Carme Forcadell per un possible delicte de desobediència, tal com demana l’advocat de l’estat, el TC no encararà aquest debat fins el setembre.

Sobre l’amenaça d’emprendre accions legals contra Forcadell, la diputada Anna Gabriel, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha alertat que la inhabilitació de càrrecs electes per part del TC seria «un punt de no retorn» per l’estat espanyol i que hi haurà una «resposta de país» davant d’un fet tan greu.

_____

[Castellano]

La CUP asegura que no acatará la suspensión del TC y seguirán adelante con el Proceso Constituyente

La diputada de la CUP-Crida Constituient Mireia Vehí ha reaccionado a la suspensión de las conclusiones del Proceso Constituyente por parte del Tribunal Constitucional alertando de que «a pesar de la suspensión seguiremos con el despliegue del Proceso Constituyente y no acataremos la resolución del tribunal».

El Tribunal Constitucional español ha resuelto este mediodía suspender por unanimidad de los magistrados los acuerdos en torno al Proceso Constituyente y ha dado veinte días en el Parlamento y en la Fiscalía para presentar alegaciones. En cuanto a la amenaza de abrir un proceso penal a Carmen Forcadell por un posible delito de desobediencia, tal como pide el abogado del estado, el TC no encarará este debate hasta septiembre.

Sobre la amenaza de emprender acciones legales contra Forcadell, la diputada Ana Gabriel, en una entrevista en El Matí de Catalunya Radio, ha alertado de que la inhabilitación de cargos electos por parte del TC sería «un punto de no retorno» para la España y que habrá una «respuesta de país» ante un hecho tan grave.

También podría gustarte

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More