La CUP aposta per la «desobediència civil» per fer front a les exigències del dèficit

17

El diputat de la CUP i portaveu al Parlament, David Fernández, aposta per la «desobediència civil» per fer front a les exigències del dèficit. En declaracions a l’espai «l’Entrevista» de Catalunya Informació, Fernández ha instat la Generalitat que «s’atreveixi» a incomplir objectius del dèficit marcats per Europa, mitjançant la recerca d'»altres línies de finançament» i de la desobediència civil.

«Es pot desobeir al dèficit si el que diem és que l’important són les condicions de vida i la feina de la gent i que no volem empitjorar-les», ha afegit David Fernández, que ha cridat a «buscar alternatives» per evitar ofegar la població amb el deute públic.

En aquest sentit, ha recordat que el govern d’Evo Morales acaba de nacionalitzar a Bolívia quatre filials d’Iberdrola «per abaixar la factura de la llum», mentre a Catalunya i Espanya es fa «el contrari: privatitzem l’energia i l’aigua, i a més els preus dels productes bàsics es tornen a disparar», ha afegit.

David Fernández creu que «hi ha possibilitat de fer les coses d’una altra manera», i ha proposat mesures que, segons el seu parer, no tenen per què suposar un cost per a l’administració pública, com és la suspensió dels desnonaments el 2013 o la recerca d’alternatives a l’endeutament, per exemple mitjançant els bons patriòtics.

El líder de la CUP, que ha admès que les formacions amb més afinitats a la seva són ERC i ICV, no comparteix el suport d’Oriol Junqueras a CiU per a la formació del govern català, perquè, segons la seva opinió, «canviar autodeterminació per retallades és un mal favor al procés d’alliberament del nostre poble».

 

http://www-org.324.cat/noticia/2025653/politica/La-CUP-aposta-per-la-desobediencia-civil-per-fer-front-a-les-exigencies-del-deficit