La Comisión Internacional de Juristas afirma que el juicio contra el procés pone en peligro los derechos humanos (cast/cat)

Publicidad

judici drets humans

La Comissió Internacional de Justícia (ICJ) i l’Organització Internacional Contra la Tortura (OMCT) s’han fet ressò del començament del judici contra el procés. En un comunicat titulat ‘El judici als dirigents catalans posa en perill els drets humans’, l’ICJ denuncia que les acusacions de rebel·lió i sedició restringeixen els drets de llibertat d’expressió, de reunió i d’associació. També critica la llarga presó provisional dels presos polítics.

L’ICJ constata l’ús de la violència per part de la policia espanyola i la Guàrdia Civil contra els catalans l’1-O i fa una crida al Tribunal Suprem espanyol a respectar les obligacions internacionals de l’estat en matèria de drets humans.

Quant a l’OMCT, han fet un piulet: ‘Esperem que el judici a Catalunya respecti les exigències més altes de qualsevol procés. Els càrrecs contra Jordi Cuixart i Jordi Sànchez interfereixen en el dret dels activistes a l’expressió i la reunió pacífica i s’han de retirar.’ I adjunten un comunicat publicat el 22 de novembre en què demanaven l’alliberament dels dos presoners.

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-comissio-internacional-de-juristes-afirma-que-el-judici-contra-el-proces-posa-en-perill-els-drets-humans/

También podría gustarte

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More