La CGT denuncia a Treball de la Generalitat por «vulnerar la libertad sindical» en la huelga de la sanidad catalana

Publicidad

El sindicato CGT denunciará el Departamento Treball ante el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) este viernes por «incumplir las reiteradas peticiones de mediación» de la formación durante la huelga de atención primaria.

La entidad recuerda que la huelga que convocó afectaba colectivos sanitarios y no sanitarios del ICS y de la sanidad concertada, y que, por lo tanto, era más amplia que la de Metges de Catalunya. En cambio, añade al sindicato en un comunicado, el Govern «citó sólo una de las partes sindicales en conflicto» para negociar una salida a la crisis. La CGT ha reclamado participar en la mediación sin obtener «ninguna respuesta satisfactoria». La entidad lo considera una situación «reiterada de discriminación y vulneración».

La formación acusa al Departamento de Treball de incumplir el «papel neutral» en los conflictos sindicales y de «haber participado de la estrategia» del Departamento de Salut «que prefería no tener que negociar con la CGT». Lo atribuye «seguramente» al hecho de que las propuestas que defendía el sindicato eran «más ambiciosas» y representaban «todos los colectivos de trabajadores».

 

Comunicado íntegro de CGT:

Demà 30 de novembre es procedirà a enregistrar una demanda davant el TSJC contra el Departament de Treball de la Generalitat, per incomplir les reiterades peticions de mediació que des de la CGT s’han realitzat durant la vaga d’Atenció Primària.

Demà 30 de novembre a les 12:30h, el sindicat CGT convoca una roda de premsa al CAP Guineueta, Passeig de Valldaura, 135, per explicar el contingut d’aquesta demanda així com la situació del conflicte a l’Atenció Primària.

La CGT va convocar 5 dies de vaga per a tot el personal d’Atenció Primària, col·lectius sanitaris i no sanitaris, que treballessin directament a l’ ICS o per empreses concertades pel CatSalut. Es tracta, doncs, d’una convocatòria pròpia i més àmplia que l’altra existent en les mateixes dates.

El departament de Mediació, en canvi, va citar només a una de les parts sindicals en conflicte, per encàrrec del conseller de Treball. Aquest dimarts, en veure que no es procedia a facilitar la negociació en les mateixes condicions per part del departament de mediació, la CGT va requerir que es fes aquest pas.

En no produir-se cap moviment per part del departament de Mediació, la CGT va demanar reiteradament dimarts, dimecres i dijous a la Direcció de Relacions Laborals de la Generalitat, que es fes efectiva la convocatòria de mediació que està dins les competències del seu departament, obtenint només llargues i cap resposta satisfactòria.

En comprovar una situació reiterada de discriminació i vulneració de la llibertat sindical de la CGT, al no voler el departament afavorir la negociació per la qual es realitzava la vaga, des de la CGT considerem que:

- El departament de Treball ha incomplert el seu paper neutral en els conflictes sindicals i ha participat de l’ estratègia del departament de Salut que preferia no haver de negociar amb la CGT. Segurament perquè les propostes de la CGT eren més ambicioses i representaven a tots els col·lectius de treballadors.

- La CGT no ha tingut el mateix tracte en la realització de convocatòries de mediació i negociació que Metges de Catalunya, malgrat tenir una convocatòria pròpia i amb un àmbit de treballadors cridats a la vaga més ampli.

Lamentem aquesta confusió de papers al ser els departaments alhora mediadors i patronal i esperem que no es tornin a produir mai més en el futur. Mentrestant, la demanda continuarà el seu curs legal.

 

 

También podría gustarte

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More