La activista antifascista Rut sale en libertad un día más tarde de haber pagado la fianza

Publicidad

L’activista antifeixista detinguda durant la manifestació contra l’acte de Vox, finalment ha estat alliberada. Tot i que ahir el seu advocat ja va abonar ahir al matí la fiança de sis mil euros, pagada amb la caixa de solidaritat, el jutge –es desconeix per què– no ha decidit de donar-li la lliberat fins avui.

La Rut, com així se la coneix, va ser detinguda el divendres dia 29 a la tarda en una concentració contra un acte de Vox a Barcelona, al carrer de València, que va suscitar una concentració de rebuig de grups antifeixistes. Segons els Mossos, alguns dels concentrats llançaren objectes contundents com ara pedres, ampolles o llaunes al cordó policíac que custodiava. La policia va avisar els concentrats que actuaria amb contundència si no s’aturaven. Segons la versió de la policia, va actuar per la reiteració dels concentrats i més tard van detenir la Rut.

El jutjat en un principi va decretar presó sense fiança dissabte. Després de passar cinc dies a la presó de dones de Wad-ras, va ser traslladada el divendres a Brians 1. Segons fonts de la defensa, el motiu del trasllat foren les manifestacions de suport als voltants de la presó en els darrers dies.

https://www.vilaweb.cat/noticies/lactivista-antifeixista-surt-en-llibertat-un-dia-mes-tard-dhaver-pagat-la-fianca/

También podría gustarte

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More