L’Assemblea PDI-PAS es reuneix amb el Ministre Ángel Gabilondo: Porra i lliçò o democràcia i educació?

Als campus de les universitats públiques, després de les mobilitzacions del curs passat, sembla com si res hagués canviat. La maquinària que sosté el Pla Bolonya continua funcionant a ple rendiment, forçant els seus engranatges i desfent-se de tot el que destorba el seu camí.
El gir autoritari en el govern de les universitats està fregant el paroxisme; la preponderància de les sancions i la criminalització de la dissidència en detriment del diàleg i la negociació; les decisions sobre restricció de pressupostos i reduccions de plantilla (un ERO encobert) menysprea qualsevol manifestació i argumentació que sigui aliena a la tecnocràcia que ha esdevingut la gestió política dels campus; cap veu discrepant, insòlitament, sembla existir en les diferents instàncies de decisió; cap responsable ens ha informat encara de si s’està fent un seguiment, i quins són els resultats i les conseqüències, de l’experiment Bolonya… Un mur de silenci i un murmuri de passadissos és l’únic soroll que se sent actualment: el de la preocupació per quina serà la càrrega lectiva que suposarà Bolonya i com repercutirà sobre el conjunt de l’activitat acadèmica sense un increment de plantilles; el de com es pot transformar íntegrament el model universitari a cost zero ara que es comencen a fer visibles alguns efectes de la implantació dels graus i dels postgraus; el de quines conseqüències tindrà aquesta càrrega sobre la recerca i les publicacions; el de com tot això repercutirà sobre la possibilitat efectiva de que el professorat contractat pugui construir una carrera acadèmica; el de la multiplicació de la burocràcia; el del menysteniment dels continguts en benefici de la presumpta panacea de la innovació didàctica i pedagògica… Un murmuri que també ha estat un crit en cursos passats però que, malgrat tot, ha topat amb la intransigència i la negativa al diàleg per part dels equips de govern.
Curiosament, ens ha costat menys esforços que ens rebi el Ministre d’Educació Ángel Gabilondo i una assessora del President Montilla que els nostres rectors i rectores, malgrat haver estat durant mesos reclamant diàleg i debat.
Les entrevistes amb el Ministre Gabilondo, a petició seva, tindran continuïtat sempre i quan, com es va comprometre, ens informi de les seves gestions efectives envers la repressió exercida conta els/les estudiants i, com ja hem fet, continuarem defensant la postura de bona part de la comunitat universitària que ens oposem al desmantellament de la universitat pública que suposa la implantació del Pla Bolonya.

Per a parlar de tot plegat i de les entrevistes que hem mantingut amb el Ministre d’Educació i amb l’assessora del President Montilla, et convoquem a una

Assemblea de PDI-PAS de les universitats públiques catalanes
el dijous, 29 d’octubre a les 19:00 hores
Campus del Raval (Universitat de Barcelona, c/ Montalegre, 6), aula 308 (planta 3)

Ordre del dia:

1. Anàlisi de les conseqüències del desplegament de l’experiment Bolonya.
2. Informació de les converses mantingudes amb el Ministre d’Educació Ángel Gabilondo i l’assessora del President Montilla.
3. Proposta d’actuacions

Preguem en feu difusió entre els vostres contactes.
Cordialment,

Assemblea PDI i PAS de les universitats catalanes. http://assembleapdipas.universidadpublica.net/es Hem obert un blog perquè hi diguis la teva: http://assembleapdipas.universidadpublica.net/degraudacio

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS