Jutgen el discapacitat detingut amb violència pels Mossos quan participava en una protesta

Dimecres comença a la Ciutat de la Justícia de Barcelona el judici contra José Miguel Esteban, acusat de resistència, desobediència als agents de l’autoritat i desordres públics. José Miguel, que és discapacitat físic i es trasllada amb una cadira de rodes, participava en una concentració davant la presó Model per demanar l’alliberament de la secretària general de la CGT de Barcelona, Laura Gómez, quan una furgoneta de l’Àrea de Recursos Regionals Operatius (ARRO) el va començar a seguir. Un sotinspector de l’ARRO que anava a peu al costat del furgó va intentar desviar la cadira de rodes de José Miguel cap a la calçada però no ha va aconseguir, en ser aquesta mecanitzada, i aleshores va acorralar-lo contra la paret [a la imatge]. Va agafar l’home a pes i el va llançar dins la furgoneta, deixant la cadira de rodes a la vorera, i el van conduir a la comissaria.

En no tenir la cadira, José Miguel va passar un mal viatge dins el furgó, a terra del mateix i sense subjecció. La resta de manifestants van agafar la cadira de rodes i la van dur a la comissaria de Les Corts on havia estat traslladat pels agents. El detingut va ser alliberat a les dues de la matinada, ja que la seva dona resta a casa per una greu malaltia terminal, però abans va ser examinat per un metge ja que va denunciar que havia estat agredit. Set dels manifestants van interposar una denúncia contra els Mossos d’Esquadra per la detenció del discapacitat, entre elles Eva Fernàndez, expresidenta de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB). S’ha convocat una concentració a dos quarts de dotze del matí de dimecres en solidaritat amb José Miguel.


http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/09/dimecres_comenca_el_judici_al_discapacitat_que_va_ser_detingut_en_una_protesta_31592.php

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS