Un juez de Madrid resuelve que la exhibición de banderas en campos de fútbol está amparada por la libertad de expresión

Estelades al Camp Nou

El jutjat del contenciós-administratiu número 11 de Madrid ha avalat l’exhibició d’estelades als camps de futbol perquè ho empara el dret a la llibertat d’expressió. El jutge ha emès aquesta sentència amb relació al cas que es va obrir per la final de la copa del rei d’enguany, quan la delegació del govern va dictar una ordre que impedia l’accés de les banderes a l’estadi Vicente Calderón.

L’ordre de Concepción Dancausa va ser recorreguda per al col·lectiu Drets perquè suposava una violació dels drets fonamentals dels ciutadans. La delegada esgrimia que l’exhibició vulnerava la llei 19/2007 contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport. Segons ella, les banderes eren ‘material de propaganda política’ que podia generar controvèrsia.

Després d’analitzar la jurisprudència del TC i el Suprem espanyols, el jutge ha decidit anul·lar l’ordre de la delegació perquè lesiona els drets fonamentals que contemplen els articles 16 i 20 de la constitució espanyola.

http://www.vilaweb.cat/noticies/un-jutge-de-madrid-avala-lexhibicio-destelades-en-camps-de-futbol-perque-ho-empara-la-llibertat-dexpressio-futbol-barca-barcelona-sevilla-copa-rei-dancausa-calderon/

 

 

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS