Invitació a l’Acte de Presentació de l’Associació d’Amistat amb la República de Bielorússia

INVITACIÓ A L’ACTE DE PRESENTACIÓ DE L’ASSOCIACIÓ D’AMISTAT AMB LA REPÚBLICA DE BIELORÚSSIA

PONENT: Serguei Borisovitx Skvortsov&nbsp Secretari General del Comitè Central del PCUS-Partit Comunista de la Unió Soviètica.&nbsp &nbsp http://www.kpss.org/&nbsp

LLOC:&nbsp La Barraqueta. Carrer Tordera 34 Baixos. Vila&nbsp de Gràcia.&nbsp DIA:&nbsp 10 de maig.&nbsp HORA: 18h 30’

METRO: JOANIC

Estimades companyes i estimats companys!

Mitjançant aquesta carta, tenim el plaer de convidar-vos a l’Acte de Presentació de l’Associació d’Amistat amb la República de Bielorússia.

Per què Bielorússia? Després de la dissolució de la Unió Soviètica, les repúbliques que en formaven part, abraçaren la restauració del capitalisme. Les reformes polítiques i econòmiques dutes a terme produïren tot un seguit de nefastes conseqüències, ben conegudes per vosaltres: atur, delinqüència, màfies, prostitució, guerres entre pobles germans, feixisme…

L’any 1994 la ciutadania de la república de Bielorússia, exhausta pel patiment que varen comportar aquestes reformes, va possibilitar la victòria, mitjançant eleccions, d’Alexandr Lukaxenko, un candidat que s’havia compromès a frenar una política econòmica que condemnava el poble a la misèria econòmica. Amb la contundent victòria electoral d’Alexandr Lukaxenko, s’inicià un nou camí caracteritzat per: defensa de la sobirania nacional; política internacional a favor de la pau i d’amistat amb els pobles del planeta, defensa d’un món multipolar; establiment de relacions econòmiques i polítiques fraternals amb Cuba i Veneçuela; i una política social i econòmica orientada al benestar de la població.

Aquesta nova política econòmica, iniciada a Bielorússia l’any 1994, es tradueix en la propietat pública de tots els sectors estratègics de la indústria del país, en una política agrària que cerca, sota fórmules cooperatives, el desenvolupament productiu, en el dret a una sanitat, educació i formació universitària públiques, gratuïtes i de qualitat, i en una atenció privilegiada a la infantesa i a la gent gran. Mentre, a la resta de les antigues repúbliques soviètiques,&nbsp els avis i àvies són el sector que, dissortadament, ha patit amb més virulència la inhumana política de reformes econòmiques, a Bielorússia, aquest és un sector especialment acaronat per la política duta a terme per l’equip de govern d’Alexandr Lukaxenko. Cal recordar que aquest petit país és l’únic de la Confederació d’Estats Independents-CEI que ha augmentat, en tres ocasions, les pensions des de 1994.

Heus ací tot un seguit de fites socials que mereixen ser conegudes i que demostren que és possible un alt desenvolupament econòmic orientat socialment. Per tot això, un grup de companyes i companys decidírem crear l’Associació d’amistat amb la República de Bielorússia, a fi de donar a conèixer, al poble català, la realitat social, cultural, política i econòmica de Bielorússia i solidaritzar-nos amb un país que forma part de lallista negra, elaborada pel govern dels EEUU, dels països de&nbsp l’eix del mal&nbsp i que és víctima de perilloses maniobres desestabilitzadores de l’imperialisme de la UE i dels USA.

El nostre acte celebrarà el&nbsp 9 de Maig, data en la qual tots els pobles de l’antiga Unió Soviètica honoren el&nbsp Dia de la Victòria. En la historiografia occidental, aquesta data és poc coneguda, entre d’altres coses, perquè se ha pretès minimitzar el paper soviètic en la&nbsp Gran Guerra Patriòtica&nbsp [22 de juny de 1941 – 8 de maig de 1945]. Per a tots els soviètics, la&nbsp Guerra Patriòtica&nbsp fou la lluita per l’alliberament de la pàtria, per l’alliberament de la&nbsp sagrada terra russa&nbsp del domini estranger, fou la lluita per la defensa del socialisme, i fou la lluita per la supervivència de los pobles que formaven part de la URSS front la guerra d’extermini portada a terme pels alemanys. Per la humanitat progressista és el dia en el qual la Unió Soviètica va salvar la nostra espècie de la barbàrie nazi-feixista. La humanitat encara ha de retre un homenatge de gratitud i admiració al poble soviètic per les heroiques pàgines de lluita escrites per un poble que no va dubtar, a diferència d’altres països occidentals, a realitzar un gran sacrifici en la lluita contra l’horror nazi. No ens podrem oblidar tampoc mai, de la lluita dels antifeixistes de tot el món. Honor al que honor mereix.

Esperant la vostra participació a l’acte, rebeu salutacions fraternals.&nbsp

J.Cano&nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp J. Solà

President &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp Secretari

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS