Intersindical demana la retirada de la reforma de la pensions

Intersindical demana la retirada de la reforma de la pensions

El Sindicat valora positivament les mobilizacions.

Intersindical Valenciana valora positivament les manifestacions contra la reforma de les pensions. Aquestes mobilitzacions suposen una clara censura a les pretensions del govern espanyol que hauria de retirar el projecte com li ho van exigir milers de persones en les manifestacions. Si el govern espanyol segueix el camí del retall en les pretacions socials caldrà convocar noves mobilitzacions.

Intersindical Valenciana es declara contrari a la reforma prevista del sistema públic de pensions, que suposa una disminució global dels fons destinats a les pensions de jubilació de les persones majors i les quantitats concretes que rep cadascuna d’elles.

Per al Sindicat, ni l’augment de l’edat de jubilació ni l’augment del període de cotització per al càlcul de les pensions són necessaris. S’esgrimeixen les expectatives de vida com únic argument però mai es parla de la productivitat actual, molt superior a la de fa pocs anys. Es demanen disminucions en els impostos i les cotitzacions socials i després s’utilitzen les baixes perspectives d’ingressos en la caixa de la Seguretat Social, per a demanar retallades en les pensions. De la mateixa forma, és inacceptable qualsevol obstacle, com l’augment del mínim d’anys treballats, per poder gaudir-les.

Una de les conseqüències finals d’aquesta reforma, és facilitar la privatització de les pensions a través dels fons privats, assegurant el negoci futur per a bancs i asseguradores.

Intersindical Valenciana defensa un sistema de pensions que no depenga en exclusiva d’una sola font. Les pensions són un dret social, una forma de redistribució de la riquesa i d’assegurament de condicions de vida dignes per a les persones majors, que ha de ser cobert per l’Estat, siga quin siga l’origen dels fons: cotitzacions socials o impostos.

Per aoxó, Intersindical Valenciana exigeix al govern la retirada de la seua proposta que suposa una disminució en les quanties, un impediment per a l’accés a elles, un augment de l’edat de jubilació i la seva conseqüent privatització.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS