Iniciativa Internacionalista denuncia el «ridícul» intent d’il·legalitzar-los

Publicidad

[Traducción al castellano]

Iniciativa Internacionalista denuncia el «ridícul» intent d'il·legalitzar-los

La fiscalia veu difícil vincular a Batasuna els membres de la llista a les europees

La candidatura a les europees Iniciativa Internacionalista, que defensa el dret a l'autodeterminació i que té el suport de part de l'esquerra radical, va aprofitar la seva primera presentació als Països Catalans per denunciar l'intent d'il·legalització de què és objecte, que considera «ridícul» i «il·legal». La fiscalia general de l'Estat estudia a fons la llista, ja que el cap de cartell és l'escriptor Alfonso Sastre, que va figurar com a número 3 de la candidatura –prohibida– d'ANB a les eleccions espanyoles del 2008.

«Ens intenten fer la traveta i il·legalitzar-nos només perquè demanem el dret a l'autodeterminació», va dir ahir la número 2 de la llista, la internacionalista Doris Benegas –Izquierda Castellana– al convent de Sant Agustí de Barcelona. Davant d'unes 150 persones i l'atenta mirada de la fiscalia, els portaveus de la candidatura van avisar que no s'amagaran de res. El sindicalista català de la CGT i conductor d'autobús de TMB, Josep Garganté, que va com a número 3 i que és el primer català de la llista, va deixar clar que no els podran derrotar, ja que «els noms de la llista són circumstancials».

La fiscalia i la Guàrdia Civil ja estan investigant els 54 integrants de la candidatura per un possible vincle amb l'esquerra abertzale. Iniciativa Internacionalista, però, ha negat que tingui cap contacte amb Batasuna. Fonts de la fiscalia citades per Efe van assegurar ahir que no hi ha cap indici de la vinculació amb formacions anteriorment il·legalitzades i, per tant, gairebé descartarien que s'impugnés.

A més, la majoria de membres de la candidatura són catalans, castellans o gallecs i no pas bascos. La número cinc, per exemple, és Nines Maestro, exdirigent d'Izquierda Unida. La candidatura, que uneix des de grups trotskistes fins a l'esquerra independentista, vol representar alhora la reivindicació de les nacions sense estat de l'Estat espanyol i la defensa de les classes treballadores, que «suporten la crisi en carn pròpia».

La CUP (Candidatura d'Unitat Popular), que va decidir no presentar-se en solitari, va rebutjar per àmplia majoria unir-se a la llista, però va donar llibertat de vot al seus militants precisament en previsió del sorgiment de la candidatura internacionalista. Fonts de la direcció de la CUP van explicar a aquest diari que no van acceptar la invitació per, entre altres motius de caire intern, el risc d'il·legalització.

http://beta.elpunt.cat/barcelona/article/3-politica/17-politica/35414-iniciativa-internacionalista-denuncia-el-lridiculr-intent-dilmlegalitzar-los.html

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More