Estudiants de la UAB s’encadenen al rectorat[Traducción al castellano]

6 EXPULSATS = 6 ENCADENATS

Avui 22 de desembre del 2008 a les 10 hores, 6 estudiants de la UAB, en solidaritat amb els 6 expulsats de la mateixa, han entrat al Rectorat i s’han encadenat a les portes d’entrada impedint el normal accés per l’entrada principal de l’edifici. La indiferència de l’Equip de Govern present en aquell moment ha estat generalitzada, i han amagat, com fan sempre, els veritables problemes de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’acció ha durat fins a quarts de 12 quan hi ha hagut un gran desplegament del cos dels antiavalots dels mossos d’esquadra, totalment desproporcionat. Aquest ha procedit a trencar les cadenes que mantenien lligats els estudiants a les portes. En cap moment s’ha produït violència per part dels estudiants, doncs s’ha tractat d’una acció pacífica. A les persones encadenades se les ha identificat i se’ls ha deixat marxar.

Cal posar de relleu que un cop més des del rectorat de la UAB i des de la conselleria d’interior s’ha permès l’entrada de cossos policials en el recinte de la universitat, en aquest cas ni tant sols s’ha buscat el diàleg amb els estudiants en protesta. Aquests fets denoten que des de l’equip de govern no hi ha una veritable actitud de diàleg.

Des del moviment estudiantil volem denunciar la continua repressió i persecució que patim. Ja sigui amb la abundant presència de policies de paisà en les nostres activitats com amb els exagerats desplegaments policials. De la mateixa manera patim la criminalització que es fa del moviment per part del mitjans de comunicació generalistes.

Destaquem també que aquest seguit d’actituds demostren, un cop més, que des de l’equip de govern busquen reprimir les mostres d’un problema real en la universitat enlloc d’abordar aquest problema que afecta a tota la comunitat universitària. Aquesta no creiem que sigui una actitud acceptable d’un rectorat d’una universitat pública, espai que ha de ser la cuna del raonament i el diàleg.

CAP EXPULSIÓ SENSE RESPOSTA!&nbsp

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS