[esplugues llob.] A la Plataforma contra el pla Caufec li preocupa aquesta “democràcia”

Totes les causes són fruit d’accions o actes on l’objectiu era denunciar la destrucció de la muntanya d’Esplugues i els seus responsables a l’administració pública i a l’empresa Sacresa. Davant aquesta situació s’ha constituït una Assemblea Antirepressiva que juntament amb la Plataforma Popular contra el projecte urbanístic han iniciat una campanya informativa sobre aquesta situació que anomenen Ens preocupa aquesta “democràcia”. Segons la membre de l’Assemblea Antirepressiva Teresa Pagell, “ens preocupa la persecució discriminada que l’ajuntament d’Esplugues dirigeix cap a la Plataforma Popular contra el pla Caufec, algunes persones relacionades amb ella i les entitats que li donen suport”.

Amb els Mossos d’Esquadra a Esplugues
tots els actes han implicat identificacions
i molts han acabat amb denúncies

Assegura que no és cap novetat, però destaquen el caràcter que pren des de que els Mossos d’Esquadra han arribat a Esplugues, ja que tots els actes han implicat identificacions policials i molts han acabat amb denúncies. Amb aquesta campanya volen insistir que aquests darrers anys s’han dedicat a fer accions polítiques considerades il·legals per a denunciar un projecte urbanístic del qual sempre han qüestionat la seva legalitat i contra el que han presentat tres contenciosos-administratius (un dels processos es troba al Tribunal Suprem). Com no deixen de repetir, “la mateixa desproporció que significa aquest megaprojecte urbanístic al nostre poble és aplicada a qui s’oposa a ell”.

És així com 28 persones acumulen denúncies dels Mossos d’Esquadra per desobediència, resistència, atemptat a l’autoritat, desordres públics, delictes contra la seguretat del trànsit, manifestació il·legal, danys i una querella per calumnies. Quatre d’aquestes persones estan o han estat imputades en 45 dels 75 casos repressius.

El model de lluita noviolenta
i de repressió policial i judicial

Des de que el govern local (PSOE) va decidir promoure el pla Caufec i no escoltar a les Associacions Veïnals (AAVV) que plantejaven dubtes sobre les seves repercussions al poble, la gent oposada al projecte ha fet el possible per conscienciar a la població i aturar el procés administratiu. En els darrers tres anys s’ha optat per un model de mobilització basat en accions mediàtiques com encadenaments a l’Ajuntament o a la seu de la promotora Sacresa, manifestacions, actes informatius al carrer o la recent aturada de màquines de novembre per la qual 23 persones són portades a judici, entre elles set periodistes. L’Ajuntament per contra s’ha dedicat a treure tots els cartells que el col·lectiu enganxava, escorcollar aleatòriament a persones per entrar als plens municipals, multar per repartir fulls informatius o negar espais i infraestructura municipal. La campanya denuncia que l’Ajuntament ha volgut impedir la participació d’AAVV oposades al pla Caufec a fires pressionant a les entitats organitzadores. Teresa Pagell assegura que “el PSOE vigila que cap entitat pugui donar suport a la lluita contra el projecte urbanístic i per això també controla moltes juntes directives d’AAVV”.

Qui executava directament les ordres municipals era un ex policia espanyol imputat per un delicte contra la seguretat del trànsit després de tenir un accident de trànsit i donar una taxa d’alcohol que multiplicava per quatre el màxim permès. J. Kiercheben, que és com es diu qui encara cobra de l’Ajuntament com a cap de la Policia Local, es va dedicar a ascendir a agents com el nº347 denunciat dos cops per agressió (una d’elles a un membre de la Plataforma) o el nº431 que ha portat a un altre jove de la Plataforma a l’Audiència Provincial acusat d’haver-lo mullat amb una pistola d’aigua. Kiercheben havia amenaçat a un jove de llençar-lo des de la teulada de l’Ajuntament en el transcurs d’una acció mentre es mostrava totalment tolerant amb grups feixistes que agredien a veïns d’Esplugues. En la mateixa línia persecutòria, l’agent nº347 amb el suport de l’Ajuntament ha interposat una querella criminal per calumnies contra el mateix jove que el va denunciar per agressió per un text anònim publicat a la revista local Entrebastidors.

Una persona ingressarà un mes a presó
per no mostrar la documentació a un policia

Un dels casos que més preocupa a aquest col·lectiu d’Esplugues és el probable ingrés a presó d’una persona per no mostrar la documentació a un Mosso d’Esquadra durant un acte informatiu al carrer l’abril passat. Mentre desenes d’individus van responsabilitzar-se d’aquella reunió il·legal (segons aquell policia), aquest membre de la Plataforma va ser portat a judici per una falta de desobediència i el Ministeri Fiscal demanava una multa de 36 euros. La jutgessa va sentenciar una multa de 480 euros més les despeses judicials que aquesta persona es nega a pagar per considerar-la desproporcionada. La conseqüència d’això és l’imminent ordre de cerca i captura contra aquesta persona per ingressar un mes a presó. Aquest ingrés a presó es vol aprofitar per denunciar la repressió que pateixen els moviments socials que es mobilitzen al carrer i sensibilitzar al poble d’Esplugues sobre la situació de persecució discriminada que viuen algunes persones per oposar-se a aquest projecte urbanístic i a la gestió del govern local.

Enllaços:
DOSSIER ‘ENS PREOCUPA “AQUESTA DEMOCRÀCIA”’ (8pgs): http://www.moviments.net/noalplacaufec/documentacio/ens%20preocupa/dossier%20ens%20preocupa%20gen08%20A4%208pags%20www.pdf

a la pàgina web www.noalplacaufec.net hi ha més informació actualitzada

aquesta és la noticia relacionada, http://www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress/?p=330

i a l’arxiu de documentació: http://arxiu.noalplacaufec.net/
hi ha tota la documentació sobre el projecte urbanístic pla Caufec-Porta BCN, vídeos, programes de ràdio, cartells, etc.

la darrera revista sobre el pla Caufec es troba a:
http://www.moviments.net/noalplacaufec/documentacio/revistes/Revista_Caufec_3a_edici%F3_www.pdf

Per a qualsevol dubte o aclariment:
www.noalplacaufec.net
paremoselcaufec@rusc.net
telf 685 269 787

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS