Escándalo por las declaraciones de Pedro Sánchez diciendo que controla la fiscalía para la extradición de Puigdemont

Publicidad

El president del govern espanyol en funcions i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha fet unes declaracions que han aixecat una enorme polseguera. En una entrevista a RNE ha dit que la fiscalia fa allò que li digui el seu govern en relació amb la petició d’extradició a Bèlgica del president Carles Puigdemont. Sánchez es va comprometre en públic al debat electoral de dilluns ‘a fer-lo tornar a Espanya i que passi comptes davant de la justícia espanyola’. Avui li han demanat com ho pensava fer. I ha respost que ja ho fan, que Llarena ha reactivat l’euroordre perquè li ho ha demanat la fiscalia. ‘I la fiscalia de qui depèn?’, ha etzibat a l’entrevistador. Fins ara, quan l’independentisme demanava a Sánchez i als membres del seu govern que retiressin les acusacions contra els presos polítics al Suprem, sempre havien dit que la fiscalia tenia ‘plena autonomia’ respecte de l’executiu, i que per això no hi podien influir. ‘Hi ha separació de poders’, deien els ministres de Sánchez.

Heus ací el moment de l’entrevista de Sánchez a RNE:

—Senyor Sánchez, en el debat va dir amb molta claredat: ‘Portaré el senyor Puigdemont a la justícia, el posaré a disposició de la justícia del nostre país.’ Com ho farà?
—Ja ho fem. Nosaltres… No únicament el jutge Llarena, en aquest cas com a jutge instructor, sinó també la fiscalia general de l’estat, que va demanar al jutge instructor l’activació de l’euroordre després de saber la sentència del Tribunal Suprem. Esperem a veure quina és exactament la decisió final de la justícia belga, però aquest és el plantejament que fem.
—Però això ho fa l’estat, ho fa la justícia, i vostè ho va exposar com un compromís electoral, i ja sap que l’independentisme pregunta com ho farà Sánchez. Acabem de tenir Laura Borràs i es demanava com ho faria Sánchez.
—Ho fem. La fiscalia de qui depèn? [Uns segons de silenci de l’entrevistador.] De qui depèn?
—Sí, sí. Depèn del govern.
—Doncs ja està.

Carles Puigdemont ja hi ha respost aquest matí:

I ahir ja va fer públic aquest vídeo de resposta a les declaracions de Sánchez. ‘Vostè em pensa segrestar?’, va dir.

https://www.vilaweb.cat/noticies/escandol-per-les-declaracions-de-pedro-sanchez-dient-que-controla-la-fiscalia-per-a-lextradicio-de-puigdemont/

También podría gustarte

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More