Es constitueix la Intersindical Jove, la secció juvenil d’Intersindical Valenciana

[Traducción al castellano]

Intersindical Jove és un nou espai d’’intervenció dins la Intersindical Valenciana per a les persones joves treballadores d’entre setze i trenta anys. Una iniciativa des d’’on els joves treballadors i treballadores de tots els sectors laborals podran treballar i reivindicar la participació juvenil, on tinguen veu pròpia per defensar els seus drets socials i laborals a més de dinamitzar un projecte per crear una societat el més igualitària i crítica possible. El Consell Confederal de la Intersindical Valenciana ha aprovat, per unanimitat, la seua constitució.

&nbsp
En un moment en què la societat i el món laboral pateixen les convulsions d’’una crisi econòmica i una administració que malbarata els recursos econòmics, la joventut és un dels sectors més afectats i, això, atempta directament contra els seus drets i les seues condicions de vida com a ciutadans i ciutadanes. D’’aquesta manera, la Intersindical Jove pretén ser un espai de referència obert, plural i participatiu des d’on treballar conjuntament per les següents finalitats:

– Treballar des del sindicalisme per defensar els drets laborals, socials i nacionals de la joventut valenciana, per tal de millorar així, des de la unitat d’acció, les seues condicions de vida, individuals i col·lectives.

– Fomentar la participació ciutadana per tal de promoure una autèntica democràcia civil a tots els àmbits polítics, basada en la llibertat d’’associació i el diàleg social.

&nbsp

– Proposar alternatives de formació als i les joves del País Valencià, des de l’’òptica del sindicalisme juvenil, democràtic, participatiu, crític, emprenedor i transformador.

– Defensar els valors d’igualtat a tots els nivells, de radicalitat democràtica, de sostenibilitat econòmica, de recuperació cultural, d’’alliberament nacional i solidaritat global amb la finalitat de construir una societat més justa, lliure, ecològica, solidària i igualitària.

En definitiva, construir un espai d’’intervenció juvenil, destinada a la joventut treballadora o que està aturada, que atenga les seues reivindicacions i demandes, tant les de l’àmbit laboral o social.

Intersindical Jove és un punt de trobada de joves inconformistes que vulguen construir alternatives de futur i en positiu, des del seu àmbit laboral i mitjançant l’’acció sindical.

Intersindical Jove ha constituït un Secretariat Nacional provisional format per un 75% de dones i un 25% d’homes que dirigirà l’organització fins la celebració del I Congrés Nacional i està preparant diverses actuacions per donar-se a conèixer entre la joventut.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS