ERC dice que trabaja ‘sólo con la opción de Puigdemont’ como presidente (cast/cat)

El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha explicat avui que el seu partit treballa amb l’única opció que Carles Puigdemont sigui el president de la Generalitat. ‘Treballem només amb l’opció de Puigdemont, que és la que ens proposen des de la candidatura [Junts per Catalunya], i no té sentit parlar de segones opcions’, ha dit en declaracions a RAC-1. Sabrià ha demanat a Junts per Catalunya que expliqui ‘com fer efectiva la seva proposta, que ara com ara no és senzilla’, sobre la investidura de Puigdemont. ”Només demanem que ens proposin com donar forma a la proposta de Puigdemont president.’

Sabrià ha assegurat que les negociacions per formar govern es fan amb discreció i les ha diferenciades de les que hi hagué després de les eleccions de 2015, que van ser ‘televisades i radiades’.

Ha descartat una repetició electoral per un hipotètic desacord entre les formacions independentistes a l’hora de configurar el govern i ha demanat ‘una etapa més estable i superar els llimbs de tres anys’ de legislatura.

A més, no ha donat per fet que el president del partit i vice-president de la Generalitat, Oriol Junqueras, surti de la presó dijous, després de la vista al Tribunal Suprem  espanyol: ‘Les decisions es van prenent no pas en funció de la justícia, sinó en funció de qüestions polítiques’, ha dit. Espera que Junqueras i el conseller d’Interior, Joaquim Forn, siguin posats en llibertat, però ha dit que no en tenia pas la seguretat i, de fet, al seu entorn es treballa pensant que no sigui així.

Sobre si Carme Forcadell mantindrà el càrrec de presidenta del parlament, ha respost: ‘És una opció, però no una certesa ara mateix’, perquè esperen que sigui ella que prengui una decisió, arran de la seva situació personal. ‘Hem de respectar la voluntat de les persones que van formar part de l’últim parlament, que van fer una feina brutal i tenen una situació molt difícil’, ha afegit.

Sabrià ha demanat una taula de negociació amb l’estat espanyol i ha criticat que, malgrat la seva apel·lació al diàleg, ‘a l’altra banda no hi hagi ningú’. I ha reblat: ‘Aquesta situació s’ha d’acabar.’

https://www.vilaweb.cat/noticies/erc-diu-que-treballa-nomes-amb-lopcio-de-puigdemont-com-a-president/

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS