Envia correos a La Vanguardia en protesta por un artículo sobre la lucha de TMB

CGT respon al diari La Vanguardia sobre la lluita de TMB

Companys i companyes,

En el dia d’ahir 4 de març va ser publicat en el diari La Vanguardia un article d’opinió que, a més de desqualificar la lluita dels treballadors de TMB, difon de manera perversa els números de telèfon personals facilitats pel sindicat als mitjans com contacte per a ampliar informació. Tot això amb la finalitat de provocar en els usuaris o lectors una reacció contrària al dret de vaga reconegut.

La publicació aquest article d’opinió està en la mateixa línia que les declaracions abocades per l’Alcalde de Barcelona Jordi Hereu i per la Conselleria de Transports de la Generalitat intentant desacreditar un conflicte laboral provocat exclusivament per la tossuderia de la Direcció de TMB i de l’Ajuntament de Barcelona, del que aquesta empresa depèn, al no voler reconèixer dos drets tan bàsics dels treballadors com són gaudir de dos dies de descans setmanals i la recuperació del poder adquisitiu perdut en els últims anys.

Considerem que tot aquest tipus de maniobres l’única cosa que pretenen és desprestigiar una lluita que actualment els treballadors estan guanyant entre l’opinió pública. En el cas concret de l’article, ens sembla una vergonya, a més d’una falta absoluta d’ètica i de saber fer periodístics, el compadreig mantingut entre les institucions públiques i un mitjà de comunicació, que hauria de vetllar pels interessos de la ciutadania i no posar-se al servei dels patrons en el cas d’una Vaga legítima a la que a més està donant suport una gran part dels usuaris i de l’opinió pública.

Per tot això, us demanem a tota l’afiliació i ens de la CGT que expresseu a la Direcció del diari La Vanguardia la més absoluta indignació davant la manipulació i tergiversació dels fets.

Cartes al director de La Vanguardia: cartas@avanguardia.es

Defensora del lector de La Vanguardia: defensora@lavanguardia.es

Federació de Transports i Comunicacions (FETYC) de la CGT

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS