Enric Sanllehí recupera la Terrassa rural del segle XX

[Traducción al castellano]

Enric Sanllehí recupera la Terrassa rural del segle XX

Sanllehí ha coordinat un projecte de la Fundació Privada Terrassenca Sant Galderic. Es tracta del projecte "Memòria Rural de Terrassa; records d’un món en extinsió". El treball s’ha fet en col·laboració amb el Centre d’Estudis Històrics

Terrassa és avui una ciutat bàsicament de serveis però gairebé tothom recorda la seva etapa industrial no fa gaire anys. El realment difícil és trobar terrassencs que recordin el passat agrícola de la ciutat, això sí, fa moltes dècades. Per no perdre aquest capítol de la història local, la Fundació Privada Terrassenca Sant Galderic ha elaborat el projecte “Memòria Rural de Terrassa; records d’un món en extinsió”. L’ha coordinat Enric Sanllehí i s’ha fet a base d’entrevistes a deu testimonis, nou homes i una dona, relacionats amb la Terrassa agrícola del segle XX. El treball, fet en col·laboració amb el Centre d’Estudis Històrics, es va començar a gestar fa un any i s’ha presentat aquest dimarts a l’Arxiu Històric Comarcal.

A través de setze hores de gravació, els testimonis expliquen les diverses modalitats d’explotació que es practicaven, com s’usava l’aigua, les tècniques del conreu i els productes conreats i la maquinària. També es fa referència a l’impacte dels aiguats del setembre del 62 i el paper que van jugar els sindicats, cellers i cooperatives en l’agricultura terrassenca. Aquest treball no s’ha analitzat ni treu cap conclusió. És només documentació oral que s’afegirà al Fons de l’Arxiu Històric Comarcal i servirà per al treball i estudi d’historiadors i antropòlegs.

&nbsp
VÍDEO
NOTICIAS ANTICAPITALISTAS