ENDAVANT: Comunicat sobre les amenaces contra el referèndum a Arenys de Munt

[Traducción al castellano]

Davant de les amenaces del grup feixista Falange Espanyola i de l’advocat de l’Estat espanyol contra el referèndum que s’ha de celebrar el proper 13 de setembre a Arenys de Munt, des d’Endavant volem expressar:

 • Malgrat que avui dijous dia 3 el conseller d’Interior de la Generalitat principatina, Joan Saura, ha rectificat i canviat de dia el permís que havia donat a Falange espanyola per manifestar-se, considerem que és molt preocupant que en un primer moment decidís autoritzar aquest grup feixista a intimidar la població d’Arenys de Munt el mateix dia que era cridada a les urnes.

 • Animem a mobilitzar-se contra la manifestació feixista si el Govern l’autoritza qualsevol altre dia. Cal plantar cara al feixisme als nostres carrers per evitar que avanci.

 • La població d’Arenys de Munt ha de poder expressar-se lliurement en aquest referèndum sense coaccions. Entenem que el permís que ha donat Interior a la Falange inicialment, juntament amb les amenaces per part de grups espanyolistes com Ciutadans o del mateix advocat de l’Estat el que intenten és espantar i intimidar la població.

 • També entenem que la decisió de l’advocat de l’Estat d’intentar impedir el referèndum és una nova mostra que l’Estat espanyol no ens deixarà fer cap pas per tal que els Països Catalans puguem decidir lliurement el nostre futur, i que la desobediència civil serà una de les vies per tal d’avançar en l’exercici lliure de l’autodeterminació.

 • Finalment, expressem el nostre compromís a treballar perquè en un futur un referèndum per la independència del nostre país es pugui celebrar no només en una població sinó que sigui una convocatòria nacional als Països Catalans per tal d’esdevenir un poble sobirà per decidir lliurement el propi futur polític, econòmic, cultural i social .

 • Plantem cara al feixisme.

  Per la independència, el socialisme i la reunificació dels Països Catalans.

  Dijous 3 de setembre de 2009

  Endavant (OSAN)

  NOTICIAS ANTICAPITALISTAS