En Tomàs Sayes ha estat hospitalitzat a causa d’un empitjorament del seu estat de salut. Ripoll i Huguet culpables!

[Traducción al castellano]

Bellaterra.

En Tomàs Sayes, estudiantde la UAB&nbsp i militant del Sindicat d’estudiants dels països catalans, ha hagut d’esser traslladat a l’hospital de Terrassa aquest mateix matí, després de passar una nit "molt dolenta"&nbsp (segons els seus companys), amb un quadre tipic de la desnutrició extrema que patia. Vòmits, nausees i insomni a mes de trobar-se incapacitat per caminar,&nbsp que han impedit a l’activista i company Tomàs continuar amb la seva lluita dintre de l’edifici d’estudiants. Segons fonts properes, el Tomàs està disposat a continar la vaga de fam a l’hospital fins que la seva salut li permeti.

Al voltant de les 11 del matí ha estat traslladat a l’ambulància per diversos&nbsp ATS que han hagut&nbsp d’utilitzar una cadira de rodes ja que l’estudiant no podia ni tan sols caminar. El seu aspecte era deplorable, reflexant les consequències d’un mes de lluita.

Malgrat això ha rebut el recolzament d’aproximadament un centenar d’estudiants que havien respos a les crides via SMS que s’han fet a&nbsp tothom proper a la lluita contra Bolonya.

Recordem que la vaga de fam d’en Tomàs ha estat motivada per l’actitud de sordesa premeditada, que les institucions han tingut&nbsp en relació a les negociacions per aconseguir una moratòria en l’aplicació dels plans mercantilistes que la rectora i els diferents degans recolzen, i&nbsp que son contraris al esperit democràtic, universal i públic de l’educació.

Després de la sortida de Sayes, els estudiants han anat en manifestació fins als rectorat per assenyalar els culpables de la situació del nostre&nbsp company amb crits com "Ripoll dimissió" o "solidaritat amb la vaga de fam".

Al arribar a l’edifici els cosos de seguretat privada, havien col·locat una cadena a la porta principal, per tal que els estudiants no poguesin mostrar la seva protesta davant del ple govern que tenia lloc a l’interior. Una mostra mes de l’interés que tenen per escoltar la veu dels estudiants, ni tan sols en un organ tan antidemocratic que permet que el rectorat tingui 25 representants i els estudiants 8.

La manifestació s’ha dissolt pacíficament tot i que hi han hagut moments de tensió, fruit de l’acció dels cosos de seguretat, i sobre tot per la provocació que representava una càmara que grava desde l’interior tot allò que pasava, presumiblement per emprendre represalies al mes pur estil de la mafia siciliana.

Aquesta és la seva democràcia!

Ripoll dimissió! Vaga de fam solidaritat! Pública sí!


En Tomàs Sayes ha estat hospitalitzat aquest matí a causa de l’agreujament del seu estat de salut, ja que des de fa dos dies va deixar de prendre sucres per radicalitzar la seva protesta davant la negativa de diàleg de les autoritats universitàries. Actualment es troba ingressat a l’hospital de Terrassa on està previst que romangui uns quants dies. L’habitació serà la 522 tot i que en aquest moments encara se li estan realitzant les proves mediques.


Tomàs Sayés Ingresado en el Hospital de Terrassa

Manel de Kaos. Terrassa

Tomàs Sayés, el estudiante de la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) en huelga de hambre,&nbsp se ha visto obligado a abandonar hoy la huelga de hambre que llevaba a termino contra el Plan de Bolonia después de 31 días de ayuno, por problemas graves de salud.

En la rueda de prensa celebrada en Terrassa, Maria Pizà, la portavoz el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), y por Pep Aced, uno de los médicos que lo atendían ha informado que de persistir en la huelga podría haber sufrido daños irreversibles. en órganos vitales. Por eso el equipo médico le aconsejó que ingresará en el Hospital de Terrassa, a lo que accedió como comento el compañero Josep Maria Pi de CGT allí será perfectamente asistido por los trabajadores de la sanidad y además contará con el apoyo de sus familiares, amigos, su sindicato (SEPC) y el de los trabajadores de la sección sindical de CGT de dicho hospital.&nbsp

Tras este titánico esfuerzo personal (ha perdido el 15% de su masa corporal) y de su sindicato, la respuesta de las autoridades académicas han sido absolutamente negativa y nada se han preocupado ni de su protesta ni por su salud.

La lucha continua para los estudiantes antiBolonia y para el SEPC por lo que reiteraron su petición de dimisión de la rectora de la UAB, Anna Ripoll; del conseller de Universidades, Josep Huguet y de la comisionada de Universidades, Blanca Palmada, como máximos responsables del estado de salud del joven.

SEGUIREMOS INFORMANDO DE SU ESTADO DE SALUD

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS