En quin païs vivim?

Publicidad

Tothom es fa, a més a més de la pregunta de l’enunciat d’aquest article, algunes altres: quina espècie de democràcia tenim? Quina és la cura que posa el Govern d’Espanya per a obtindre un perfecte equilibri dins d’una societat igualitària i justa? Totes les respostes tenen un denominador comú. Poc a poc hem vist una conversió cap a la “partitocràcia” ben situada a les altes esferes dels partits polítics, allunyades del que realment demanen les seues bases progressistes. El mal s’arrela des de una transició mal feta que alguns mitjans de comunicació qualifiquen de barroeria, a l’entendre de molta gent, la ciutadania va votar a favor de la Constitució al no coneixer reialment que es cuinava al Parlament. Una de les coses més cridaneres és, segons el llibre de Cesar Vidal, l’afirmació que fa al voltant de la història de l’Esglessia: la participació del cardenal Tarancón en la redacció de la Carta Magna espanyola: bon rasquit li va traure l’Esglessia amb el famós Concordat.
La democràcia assortida de la Trancisió, com hem vist fins ara, no ens fa a tots iguals en drets, a la pràctica el principi d’igualtat poques vegades es compleix, malgrat el manament constitucional, per tant, el que tenim és una pura partitocràcia. Encara que en la Constitució estàn permeses les ILPs, això sí, amb una quantitat exagerada de signatures; no importa, la majoria es perden gairebé al calaix del records. No es democràtic el sistema: “vosaltres voteu-me que jo en quatre anys faré el que em passe pels…nassos” Així resulten les promeses electoralistes, les quals sols serveixen com esquer, a veure si algú pica: la gran part d’elles es perden pel camí, ens enganyen “com a xinos”
El Ministeri de l’Interior, no fa molt, va pagar una pelegrinatge a Lourdes a un grup de guàrdies civils amb un import al voltant de 11.000 €; no em sap mal que es facen aquest tipus de viatges, però, cadascú ho pague de la seua butxaca, o el Ministre que faça el regalet amb el seu salari, i no, amb els diners de tots els espanyols; amb aquesta quantitat s’hagueren pogut comprar 20 jupetís antibales: tots coneixem la notícia sobre la mort d’una guàrdia civil durant un atracament per la manca d’aquesta peça de roba. També és un fet notori les medalles concedides a la Verge del Rocío: al mèrit policial i també la del mèrit militar. Segons els comentaris assortits d’alguna tertúlia en alguns mitjans de comunicació, la institució dirigida per Fernández Díaz podria molt bé ser canviada per l’expressió utilitzada en eixos platós: “el Monasterio del Interior” Qué passa, la constitució no diu que Espanya és un estat aconfessional? Pel mateix motiu, perqué l’assignatura de religió té que puntuar? No sols això, sinó, a més a més, els 13 millions mensuals d’euros que l’estat, segons publicacions del B. O. E. dels últims dies de desembre d’anys endarrere, dona a l’Església Catòlica front a les pincs donacions que rebren altres confessions religioses. Tots els espanyols paguem l’IBI. dels nostres edificis, perquè l’Església Catòlica no paga aquest impost? En els altres països totes les religions paguen el cost total del seu manteniment amb les aportacions dels seus fidels: els coneguts delmes, i no parlem ja de la luxosa vivenda actual de l’expresident de la Conferència Episcopal, Antoni Maria Rouco Varela; amb els diners d’aquestos privilegis es podrien solucionar moltes necessitats bàsiques dels espanyols sense que hagueren tants i tants retalls socials.
A propera ocasió ja parlarem del molt que hi ha al voltant del Govern.

Humbert Mateo.

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More