En defensa de l’Ensenyament Públic i de Qualitat: I després de la vaga del 29N, què?

Publicidad

En defensa de l’Ensenyament Públic i de Qualitat

I DESPRÉS DE LA VAGA DEL 29N, QUÈ?

El més important: unificar les lluites del sector públic, donar continuïtat a les mobilitzacions i debatre per la base

 

La Vaga d’Ensenyament del passat 29N, tot i no ser molt massiva per part del professorat (especialment a Secundària) assenyala el camí a seguir: unificació de lluites (professorat, alumnat, personal del PAS i dels menjadors escolars, personal sanitari, bombers…), debat assembleari als centres i continuïtat de les lluites per revertir totes les retallades en el sector públic.

Tot i l’intent de boicot dels sindicats CCOO i UGT, que no només no van donar suport a la mobilització sinó que van intentar contraprogramar-la, convocant una vaga pel proper dimecres 12D que només reivindica l’aspecte salarial, obviant les necessitats més peremptòries de l’ensenyament públic a dia d’avui: inversió d’un 6% del PIB en educació pública (tal com marca, per cert, la LEC), baixada de ràtios a les aules, disminució d’hores lectives i augment de la plantilla de professorat…

Tot i així, la mobilització va ser un èxit, com ho demostren els milers i milers de manifestants que van seguir l’itinerari de la manifestació que va recórrer Barcelona el dijous 29 de novembre al matí. De Plaça Universitat fins a les portes del Parlament es van unir professorat, alumnat i personal sanitari i altres treballadores públiques, per reivindicar la reversió d’una vegada per totes de les retallades que estan ferint de mort serveis públics tan essencials com l’educació, la sanitat i l’assistència social.

És per això que, des de Co.bas Ensenyament fem una crida a tot el professorat a donar continuïtat a la Vaga del 29N, l’única que contempla de forma integral el problema de les retallades al sector públic en totes les seves dimensions. És necessari, per tant, organitzar a tots els centres que sigui possible reunions de balanç i continuïtat, com les que proposa celebrar el sindicat CGT pel proper divendres 14 de desembre, i assistir el més massivament que sigui possible a les assemblees de zona per decidir entre totes el pla de lluita que tombi d’una vegada per sempre les retallades. Les mobilitzacions populars a França d’aquestes darreres setmanes –decidides, massives, continuades, sostingudes— mostren que és possible forçar els governs a cedir en les seves polítiques austericides.

 

Participem de les assemblees de zona i de centre

Elaborem un autèntic pla de lluita contra les retallades

Donem continuïtat a les mobilitzacions per la qualitat de l’Ensenyament Públic!

 

 

 

También podría gustarte

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More