Els veïns de Benimaclet denuncien davant la Fiscalia amenaces de mort i agressions d’España2000

[Traducción al castellano]

Els veïns de Benimaclet denuncien davant la Fiscalia amenaces de mort i agressions d’España2000

El partit d’extrema dreta España2000 ha aconseguit l’efecte contrari d’allò que pretenia: unir els veïns contra ells i crear una gran consciència antifeixista al barri, que ha respost amb contundència a les amenaces i coaccions que van patir els propietaris i clients del Centre Social Terra el passat dilluns i les agressions a dues persones la setmana passada. Ahir dimecres, una roda de premsa enmig de la plaça on els menys de 30 ultres celebraren el seu míting el passat divendres, anuncià la ferma posició de l’Assemblea de Veïns, l’Associació de Comerciants, les escoles i instituts i els col·lectius del barri de combatre el feixisme i de denunciar els atacs rebuts. Així, anunciaren que presentarien a la Fiscalia varies denúncies pels distints incidents registrats, després del darrer episodi macarra del president del partit ultra, José Luís Roberto, que es va presentar al Centre Social Terra junt a 15 individus més, alguns dels quals amenaçaren de mort els clients i treballadors del bar, segons explicaren ahir a la roda de premsa. Aquesta acció demostra la caiguda en picat del partit, que lluny d’una imatge seriosa, torna al hooliganisme i s’oblida de fer política, buscant els incidents que no va trobar durant la ridícula manifestació de divendres passat. Una de les persones presents durant la visita dels ultres al Terra, relata com va ser una de les amenaces: ¡Tu! !!Como me aguantes la mirada 2 segundos más, te mato!!, te clavo un cuchillo en el corazon, y ¡te mato!’ . Tot això davant vora 20 testimonis que hi havia al bar. També es denuncià durant la roda de premsa l’agressió feixista patida per una parella d’estudiants els dies previs a la manifestació. Per tot això, els veïns anunciaren que presentaran una denúncia a la Fiscalia i demanaren una reunió amb el Delegat del Govern, a més d’un pronunciament de les forces polítiques al respecte. Els ultres obliden que els antifeixistes som tots i totes els qui creiem en la llibertat sense coaccions, en la democràcia amb els drets humans com a bandera, sense condicions de raça, sexe o manera de viure. Els qui estan fora de la democràcia són ells. Ells contra tots i totes.

Els veïns de Benimaclet denuncien amenaces i atacs feixistes de la ultradreta (Vilaweb)

´En Benimaclet no necesitamos que vengan a decirnos cómo convivir´ (Levante-EMV)

VIDEO: Notícia de Canal 9

Vecinos y comerciantes de Benimaclet denuncian amenazas de la ultraderecha (Levante-EMV)

Vecinos y asociaciones de Benimaclet denuncian amenazas de miembros de España 2000 (El Mundo)

Peralta qualifica la visita de la ultradreta a Benimaclet com a "part de la riquesa democràtica" (L’Informatiu)

Acció Popular denuncia "agresiones fascistas" de España 2000 en Benimaclet (ADN)

España 2000 intimida els membres del Centre Social Terra de Benimaclet (Avui)

Vecinos de Benimaclet denuncian amenazan y ataques fascistas (Las Provincias)

España 2000 intimida els membres del Centre Social Terra de Benimaclet (El Punt)

"Avui, 22 de novembre, cap a les 21’30 hores hem viscut una situació que mai hauríem desitjat per nosaltres ni per tota la gent que en eixe moment es trobava al nostre espai, gaudint com cada dia d’aquest xicotet estel de llibertat i compromís que és el Terra.

Com si d’una desfilada militar es tractara, han entrat per la porta amb el seu maleït tuf d’intolerància, odi i violència, una quinzena de neonazis de mesures corporals considerables i amb gest impassible d’aquells que no estimen la vida de la resta, que no volen viure ni conviure amb els diferents, que odien la paraula LLIBERTAT. Al capdavant, el seu líder, Jose Luis Roberto, el rostre de l’odi.

Amb violència i intimidacions han demanat beure unes cerveses al nostre local. És possible que no sàpiguen que el Terra és un espai lliure de feixistes, xenòfobs, homòfobs, masclistes i espanyolistes? Senzillament, perquè nosaltres volem representar just el contrari. I així ho fem dia a dia, amb el treball sincer, constant i humil que realitzem al nostre barri, a la nostra ciutat. A un barri que ja els demostrà fa uns dies que no els vol, que no és el seu lloc i que el volem viu, alegre i combatiu, no brut d’odi i intolerància, la qual només es justifica amb gent com ells. Davant la nostra negativa, els neonazis identificats com a membres del partit “legal” España 2000, han decidit continuar amenaçant, insultant i intimidant a la gent que estava al Terra. Amenaces i intimidacions molt greus. Inclús de mort.

Així fins que han arribat diversos efectius de la policia local i espanyola, previstos de material antiavalots (potser sabien que aquesta era una gent perillosa?). Aquests, i davant les exigències dels neonazis, han decidit que era millor cedir davant dels agressors (demanant-nos a nosaltres els fulls de reclamació per a que els nostres agressors es queixaren perquè no els hem volgut servir cervesa) que protegir els agredits. Així, han pogut marxar del Terra entre riures i amenaces.

La notícia de l’agressió ha corregut com la pólvora des de dins del Terra cap enfora, i en només 30 minuts, s’han concentrat solidàriament davant les portes del Terra un gran nombre de persones per protegir-nos i recolzar-nos. Han sigut identificats per la policia.

Volem agrair públicament a tots aquells que heu estat allí, a totes les que ens heu transmès posteriorment el vostre suport i, molt especialment, a les persones que estaven aquesta nit al Terra i han hagut de patir aquest exercici de terrorisme psicològic per part d’aquests personatges fills dels gimnasos i de la violència, que han sofert amb nosaltres la por i la ràbia pel que estàvem veient i vivint. Una abraçada ben forta, perquè sense vosaltres no estaríem ací i perquè vosaltres sou el nostre orgull i la nostra raó per alçar-se i continuar el combat.

A partir de demà, farem pública aquesta situació als mitjans de comunicació i denunciarem davant del barri i de la societat el que ha passat, sobretot per deixar ben clar que Jose Luis Roberto i els seus companys del partit ultradretà “España 2000” no només ens ha amenaçat al Terra, ha amenaçat a un col·lectiu que treballa per millorar i canviar un Benimaclet d’esperança i llibertat, ha amenaçat a tots els col·lectius que lluitem per un Benimaclet Viu, a totes les veïnes, a tots els comerços, a totes les escoles, a tots els centres socials, a tots els que defensem dia a dia la nostra cultura i llengua… Ens toquen a un, ens toquen a totes. Us demanem que feu córrer el que ha succeït avui a Benimaclet per ajudar-nos a que aquesta denúncia arribe a tots els racons possibles.

I si, com han advertit, aquesta gent decideix tornar, pública o clandestinament, per atacar el Terra o a la gent que en ell treballen o participen, haurem d’exigir responsabilitats a qui corresponga (Delegació de Govern, policia, jutges, polítics, etc.) per no aturar açò abans que siga massa tard. Com ens ha dit avui un policia espanyol: ací, fins que no hi haja un mort, no podem fer res. Doncs bé, que recorden (com nosaltres fem cada dia) a Guillem Agulló. Ja tenim morts. I no volem més.

De moment, volem transmetre que la gent que estava hui al Terra, afortunadament, estem bé i que anem a treballar les diferents possibilitats d’accions per dur a terme els propers dies. Esteu atents a les convocatòries. Finalment, volem reafirmar el nostre compromís amb la lluita per la llibertat, contra el racisme, per Benimaclet, contra el seu odi. Ací estem i ací estarem. Perquè som barri. Perquè la seua violència mai no podrà apagar aquesta flama de rebel·lia i coratge. Perquè mai podran baixar del nostre terrat aquesta bandera de llibertat. Perquè som un, un puny tancat i en alt. No estem sols, i això els fa mal. Demostrem-ho!"

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS