Els sindicats de docents de Catalunya reclamen al professorat no fer més hores de classe

Publicidad

[Traducción al castellano]

La decisió de fer marxa enrere i redimensionar la proposta que el professorat dels centres públics imparteixi voluntàriament fins a quatre hores més de classe a la setmana, a canvi d'un complement retributiu, no li ha servit a la Conselleria d'Educació per guanyar-se la comprensió dels sindicats. Les cinc forces sindicals que compten amb representants als centres públics catalans van rebutjar ahir obertament la idea i van instar mestres i professors a no acollir-se a la iniciativa.

Educació va llançar la proposta, dirigida als ensenyants que compten amb una plaça de propietat a les 2.250 escoles i instituts de Catalunya, al gener, però a començaments d'abril la va congelar davant l'oposició suscitada. Dimarts la va rehabilitar, però aquesta vegada precisant que els seus principals destinataris eren el mig miler de centres que disposen d'un pla d'autonomia curricular.

La correcció introduïda no ha estat suficient per suavitzar el grau d'oposició despertat per la iniciativa. Sabent que «es necessita la voluntat i la col.laboració del professorat i de les direccions» perquè pugui fer-se efectiva, els sindicats no només reclamen que ningú s'aculli a aquestes mesures, sinó que també amenacen amb una nova vaga al sector, el mes de juny, si Educació no retira les propostes sobre la jornada laboral.

INCREMENT D'ALUMNES

La conselleria va optar per demanar a mestres i professors que prolonguin voluntàriament la jornada lectiva setmanal davant la impossibilitat econòmica de poder contractar els 1.500 ensenyants addicionals que es calcula que seran necessaris per atendre les necessitats afegides d'escolarització a l'inici del curs 2009-2010.

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More