Els processos d’alliberament a Amèrica Llatina. Cicle internacionalista a Molins

A Molins de Rei, al Baix Llobregat, Endavant (OSAN), la CUP de Molins de Rei, i l’Ateneu Mulei , hem organitzat un cicle de xerrades sobre diferents països de l’Amèrica Llatina. També col·laboren amb aquest cicle aportant ponents la Brigada Ali Primera, l’Intersindical-CSC i l’Escola Itinerant de Solidaritat.

Els que lluitem per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans tenim clar que la nostra llibertat ha d’estar estretament lligada amb la lluita de les altres nacions i pobles del món. L’internacionalisme requereix que s’articulin lligams de solidaritat entre tots els pobles que lluitem contra el neoliberalisme i contra l’imperialisme.

Aquest cicle de xerrades està centrat en els diferents processos d’alliberament que s’estan desenvolupant a l’Àmerica Llatina. Sovint els mitjans de comunicació occidentals ens presenten una visió molt distorsionada i manipulada de la situació en aquests països i per tot això creiem que és necessari conèixer de primera ma i a través dels seus veritables protagonistes com s’estan construint alternatives desde la base realment alliberadores.

Trencar amb els topalls que ens imposen els grans mitjans de comunicació és l’objectiu d’aquestes xerrades alhora que hem de prendre consciència que també des dels Països Catalans hem ser solidaris amb aquests pobles defensant políticament aquests projectes alliberadors.

Els actes son els següents:

Construïm Solidaritat entre pobles. Cicle de xerrades internacionalista

 • EQUADOR. Dijous 2 d’abril. 20:00h Casal Popular les Quinze Arcades (Plaça de la Creu 17, Molins de Rei)
 • Acte amb en Víctor Morocho, representant de la Federació d’Organiztacions Camperoles Indígenes i Negres de l’Equador (FENOCIN).

  La Fenocin treballa per la defensa dels drets dels i les treballadors del camp, amb una àmplia trajectòria i experiència de gairebé 40 anys. La seva lluita és pel manteniment i enfortiment de la identitat i tradicions de les organitzacions indígenes, camperoles i negres de l’Equador, la defensa de la terra i la sobirania alimentària.

 • COLÒMBIA. Dimecres 6 de maig. 20:00h Local de la CUP (C/ Jacint Verdaguer 62, Molins de Rei)
 • Presentació de vídeo i Xerrada sobre el Moviment de Víctimes de Crims d’Estat (MOVICE).

  A càrrec de Luz Helena Hache, representant del MOVICE.

  A Colòmbia, membres de l’exèrcit colombià assassinen civils, generalment camperol/es o joves de sectors empobrits, que desprès són uniformats/des com a guerrillers/es amb l’objectiu de mostrar més baixes en combat, de l’anomenada "lluita contra el terrorisme".

 • BOLÍVIA. Dijous 21 de maig. 20:00h Ateneu Mulei (C/ de l’Església 10, Molins de Rei)
 • Vídeo- fòrum. "Humillados y ofendidos".&nbsp del Dir. César Brie, Teatro indígena de los Andes

  Documental sobre els actes de violència en contra de indígenes a la ciutat de Sucre (Bolivia) el dia 24 de maig de 2008. Recordant que el racisme present a Bolívia des de fa segles, ha esdevingut un dels principals problemes del procés de alliberament social i cultural del país.

 • VENEÇUELA. Dijous 4 de juny. 20:00h Local de la CUP (C/ Jacint Verdaguer 62, Molins de Rei)
 • Des que Hugo Chávez va accedir a la presidència de Veneçuela l’any 1998 s’ha iniciat un procés que té com a protagonistes i garants les classes populars organitzades. Aquestes classes han impulsat, i impulsen, les iniciatives a través de les quals el govern veneçolà aprofundeix en la revolució Bolivariana.

  Veneçuela s’està convertint en un nou referent de l’esquerra mundial, en la nova llum de la llarga nit capitalista. Però tenim una revolució, o un conjunt de reformes que tracten d’humanitzar el capitalisme? Què és el procés revolucionari bolivarià? Què passa a Veneçuela? Un membre de la Brigada catalana-veneçolana Ali Primera compartirà la seva experiència.

  Fan possible aquest cicle de xerrades:

  Endavant (OSAN), Ateneu Mulei , CUP Molins de Rei , Intersindical-CSC , Escola Itinerant de Solidaritat, Brigada Ali Primera

  NOTICIAS ANTICAPITALISTAS