Els mossos desallotjen Kan Beltza, una vivenda que portava 6 anys okupada a Terrassa.


[Traducción al castellano]

Els mossos desallotjen Kan Beltza, una vivenda que portava 6 anys okupada a Terrassa.

Els mossos d’esquadra han desallotjat avui una vivenda que portava més de 6 anys okupada. El desallotjament l’havia ordenat el jutjat n.5 de Terrassa i estava previst per les 8h del matí. Per aquest motiu hi havia convocada una concentració a les 7h.

Però la unitat anti-disturbis dels mossos d’esquadra ha avançat l’hora i ha efectuat el desallotjament a partir de les 5:30h. Com a mínim 5 furgons i 4 cotxes patrulla i més de 50 agents han pres tots els carrers impedint el tràfic i el pas de vianants, aquesta situació ha fet impossible la concentració de denúncia al desallotjament.

Fins hi tot els mossos han identificat de males maneres a un vei que havia posat un cartell i unes pancartes en solidaritat amb els okupes. Aquestes les han arrancat els mossos i el vei, en preguntar el motiu, ha estat retingut durant mitja hora fins que l’han identificat.

Tot i així, els mossos han trigat una hora per poder entrar, degut a que la casa estava preparada per resistir al desallotjament. Finalment ho han pogut fer per una finestra i han efectuat el desallotjament, quan han entrat no han trobat cap persona a l’interior. No ha estat fins les 8:30h. que els mossos han donat per acabat l’operatiu i, tot seguit, uns operaris han començat a tapiar els accessos de la casa.

A les 9h. del matí s’ha realitzat una acció com a resposta al desallotjament, unes 10 persones s’han concentrat davant la cambra de la propietat i han desplegat una pancarta i han repartit octavetes denunciant l’especulació i el desallotjament que s’havia produït feia una estona. La cambra de la propietat esta situada al costat dels jutjats que estava fortament protegit pels mossos preparats amb tot el material antidisturbis, escuts, porres i escopetes.

Kan Beltza és una vivenda que portava més de 20 anys abandonada quan un grup de joves la van okupar, rehabilitar i destinar com a vivenda, d’això ja fa sis anys.

La intenció era i és la de denunciar la vulneració del dret a una vivenda digna. La situació laboral fa que moltes persones no trobin feina, i quan ho fan sigui molt precari, amb sous de misèria o males condicions(hores extres forçades, poca o nul·la seguretat,….). Els preus de lloguer són abusius, per no parlar dels desorbitats preus de compra i les hipoteques que ens escanyen. D’aquesta situació se n’aprofiten propietaris particulars, immobiliàries, bancs, caixes, entitats financeres que juguen i especulen amb el que és un dret social bàsic com la vivenda.

El projecte de Kan Beltza va sorgir per vàries raons, dues de les més destacables van ser, donar resposta directa a la falta de vivenda, i denunciar públicament la vulneració constant d’aquest dret. El mitjà va ser l’okupació d’un espai que portava molts anys abandonat al centre de Terrassa.

Avui, després de sis anys d’okupació, la justícia s’ha posat , una vegada més, del cantó dels rics i dels poderosos. El jutjat de primera instància n.5 ha ordenat el desallotjament de la vivenda i els mossos l’han efectuat i l’han retornada als propietaris.

Això, però no vol dir que deixem d’okupar i de denunciar l’especulació, la falta de vivenda i el sistema capitalista que ho fa possible. Per molt que ens facin fora o ens reprimeixin mai podran desallotjar les nostre idees i els nostres somnis, mai podran desallotjar la cultura i la lluita popular!!!

Assemblea d’Okupes de Terrassa

20 de novembre del 2008

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS