Els habitants de la nau de Puigcerdà finalitzen la tancada a l’Església del Poblenou però continuen amb la lluita

El conjunt de naus del carrer Puigcerdà 127 avuisón un forat, un altre forat de la vergonya a Barcelona. El dia del desallotjamentd’aquestassentament i el del carrer Pere IV, la matinada del passatdimecres, un grup de persones van decidir tancar-se a l’Església de Sant Bernat Calbó per reclamar una alternativa digna de vida, la que els ha negat fins ara l’Ajuntament de Barcelona. Des de l’Assemblea Solidària Contra els desallotjaments denunciem que la problemàtica continua sent la mateixa. Uns dies, fins i tot un mes sencer, en un alberg no és una alternativa real d’habitatge; parlar de dispositius d’inserció laboral en temps de retallades i crisi és una presa de pèl per a persones que fins ara es guanyaven la vida de la ferralla o diverses activitats artístiques. Finalment, la possibilitat plantejada per la Subdelegació de Govern d’agilitzar l’obtenció de papersencara s’ha de veure si és real.

Per aquest motiu entenem que moltes persones no s’hagin acollit a aquestes ofertes i s’estiguin buscant la vida per la seva banda, tal com han fet fins ara, ja que les administracions els han donat totalmentl’esquena.

L’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments, i les persones tancades a l’Església, volem extendre el nostre agraïment a la comunitat parroquial de Sant Bernat Calbó, i especialment al seu rector Francesc Romeu, per la seva solidaritat, humanitat i bona acollida en aquest temple. També, a tots elsveïns i veïnes per la seva solidaritat i a les prop de 100 entitats i col·lectius que han donat suport al manifest Per una alternativa digna i global als assentaments.

La lluita pels papers, l’habitatge i el treball no acaba, continúa. Abandonem l’Església amb el cap ben alt, per continuar pressionant els propers mesos que es compleixin els acords i tornar a la mobilització pels drets humans i a una vida digna. Concretament, posarem en marxa una Oficina de seguiment els dimarts i dijous a l’Ateneu Flor de Maigde les 18 a les 20h els mesosd’agost i setembre.

Reclamem el compliment de les promeses municipals en matèria d’habitatge.

Reclamem que es tornin les pertinences que es van quedar a la nau i no es van poder treure per la premura del desallotjament.

I reclamem la més àmplia flexibilitat per a la regularització de les persones immigrades implicades, regularització imprescindible perquè puguin accedir al treball i guanyar-se la vida dignament.

Barcelona, 27 de Juliol de 2013

Assemblea Solidària contra els Desallotjaments

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS