Els Borbons provoquen una allau d’identificacions d’independentistes a Girona

[Traducción al castellano]

La CUP de Girona denuncia la desmesurada pressió policial a la ciutat

Diversos militants independentistes han estat identificats i retinguts aquest vespre, a més de 200 metres de l’Auditori de Girona, quan es disposaven a desplegar una pancarta contrària a la presència dels prínceps d’Espanya a la ciutat.

El desproporcionat desplegament dels Mossos d’Esquadra, que han assetjat el parc de la Devesa i l’àrea de l’entorn, ha impedit la realització d’una acció pacífica i simbòlica que pretenia mostrar el rebuig de la ciutadania gironina envers la visita dels Borbons. Els Mossos han impedit, instants després, que la pancarta fos penjada a la via pública.

Des de la CUP de Girona, i l’organització juvenil Maulets, denuncien l’estat de setge a què ha estat sotmesa altre cop bona part de la ciutat, com a conseqüència de la visita de membres de la família reial espanyola a la ciutat, i l’arbitrarietat amb què han actuat els cossos policials a l’hora d’identificar i retenir els activistes de l’esquerra independentista.

El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha declarat, en relació a l’actitud dels cossos policials, que "la repressió i la por és l’única manera que tenen per continuar imposant aquesta institució anacrònica i antidemocràtica que és la monarquia espanyola", i ha animat la ciutadania gironina a "plantar-se perquè els Borbons no tornin a trepitjar la ciutat; i a treballar per a construir una alternativa democràtica i republicana a Girona i arreu dels Països Catalans".&nbsp

&nbsp

No a la Fundació Príncep de Girona

La CUP de Girona i l’organització juvenil Maulets ha realitzat aquesta acció per protestar contra la presències dels Prínceps d’Astúries a la ciutat de Girona. L’acció de rebuig, s’emmarca en la campanya que les dues organitzacions porten mesos realitzant contra la recent creada Fundació Príncep de Girona, impulsada per sectors&nbsp espanyolistes del teixit empresarial i financer gironí, amb el suport de les institucions públiques locals.

Amb l’acció,&nbsp a més,&nbsp les dues organitzacions han visualitzat el rebuig popular que la figura dels prínceps espanyols&nbsp provoca en la ciutadania gironina, que fa tres va tenir el seu moment més àlgid amb les massives manifestacions de protesta arran del cas de&nbsp la crema de fotos del rei d’Espanya, i&nbsp que va provocar la repressió contra una vintena de militants independentistes.

&nbsp

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS