8 ANYS x Manifestar-se@SuportLaiaLluis

⚠ Aquest Dimecres 31 de Juliol recullen la SENTÈNCIA ⚠

Ara, com sempre, no les deixarem soles!

❗Acompanyem a la Laia i el Lluís en aquest moment decisiu
❗Denunciem la que pateixen, com tantes altres companyes anònimes !

8 ANYS x Manifestar-se@SuportLaiaLluis

✍ Concentració de Suport x Laia i Lluís
✍ Roda de premsa
📆 Dimecres 31 Juliol 2019
🕛 12:00 h
🏛 Audiència Provincial
📌 Pg. Lluís Companys, bcn
🚇 <M> Arc de Triomf !

Sàpigues que:
👉 No ens aturaran!
👉 No ens venceran!
Perquè ✊

Mostra la imatge al Twitter
68 persones estan parlant sobre això

La fiscalia demana sis anys de presó per a Mollón, a qui acusa de desordres i atemptat contra l’autoritat per, suposadament, haver mogut uns contenidors quan els Mossos d’Esquadra dispersaven la concentració i per haver llançat una ampolla a un furgó dels antiavalots, tot i que no va tocar cap agent. A Roca, l’acusa d’haver mogut contenidors amb la seva parella i demana dos anys de presó per un delicte de desordres. Segons que denuncien tots dos, el cas es basa només en la paraula de dos agents de la Guàrdia Urbana, que els van aturar molta estona després i lluny dels fets. En aquell moment, ells eren al passeig de Gràcia i els agents els van aturar, escorcollar i identificar.

Després del judici, que es va celebrar el 8 de juliol, l’advocada defensora, Laia Serra, va explicar que van aportar com a prova tres vídeos per a demostrar que no va haver-hi aldarulls al lloc on l’acusació diu que van succeir els fets. Segons ella, es tracta d’una ‘prova objectiva’ que contradiu la versió de la Guàrdia Urbana i és per aquest motiu que confia que puguin conduir a l’absolució dels acusats o, com a mínim, a una rebaixa dels delictes ‘extrems’ dels quals se’ls acusa.

A més, Serra va apuntar que hi havia hagut contradiccions en les versions dels agents de la Guàrdia Urbana que espera que el tribunal sàpiga ‘valorar’. A banda, va dir que el fet que la fiscalia vinculés els fets als CDR va ‘contaminar’ la investigació i va contribuir a fer que s’hagin agreujat els delictes als quals se’ls acusa.

La sentència contra els dos activistes es coneixerà el 31 de juliol. Segons ha explicat l’advocada, serà apel·lable i el tribunal es posicionarà tant sobre les proves aportades com sobre els delictes que sosté la fiscalia.

Gran suport social

El cas ha tingut una gran resposta de solidaritat a l’Hospitalet, on molts veïns s’han bolcat a fer-los costat. El dia del judici un grup de persones es va concentrar davant de l’edifici de l’Audiència de Barcelona per a donar-los suport amb crits de ‘Laia i Lluís, absolució’, ‘Ni un dia, ni vuit anys’ i ‘prou repressió’. En sortir, els dos acusats van agrair les mostres de suport dels concentrats. ‘La solidaritat és la millor arma per fer front a la repressió’, va dir Roca.

8 ANYS x Manifestar-se@SuportLaiaLluis

Cada cop som més, que s’escolti alt i clar:

Laia i Lluís, no esteu soles!
Laia i Lluís, absolució!

Mostra la imatge al Twitter

8 ANYS x Manifestar-se@SuportLaiaLluis

Unint forces, perquè:

Si ens toquen a una, ens toquen a totes
No és abús, és violació
La solidaritat, la nostra millor arma
Laia i Lluís, absolució

Mostra la imatge al TwitterMostra la imatge al TwitterMostra la imatge al Twitter
21 persones estan parlant sobre això

Abans, el 26 de maig, ERC, Junts i la CUP van presentar al ple de l’ajuntament de l’Hospitalet una moció de suport on demanaven que el consistori expressés la solidaritat a la Laia i el Lluís, donés suport a les campanyes de suport i que instés a la fiscalia a estudiar de nou el cas i arxivar la denúncia. Finalment la moció es va refusar pel vot en contra del PSC, Ciutadans, el PP i dos regidors no adscrits.

Dissabte 6 de juliol el grup de suport va manifestar-se a Barcelona amb una marxa que va anar de la plaça d’Universitat a la plaça de Sant Jaume. Per acabar la protesta van entrar al registre de l’ajuntament de Barcelona un manifest on explicaven el cas i demanaven a la batllessa, Ada Colau, que es posicionés al respecte.

https://www.vilaweb.cat/noticies/sentencia-veins-hospitalet-detencio-puigdemont-8-anys-manifestar-se/