El vaixell escola espanyol Juan Sebastián Elcano proveïa Manhattan d’heroïna i cocaïna

Un article de Geopolítica.cat es fa ressò de les investigacions sobre el tràfic de drogues del vaixell escola espanyol Juan Sebastián Elcano, «una ambaixada flotant de la Marca Espanya» i símbol de «la Marina espanyola»: segons assenyala l’article un grup de colombians tenia comprats almenys dos tripulants del vaixell escola per ocultar la droga i fer-la entrar a Nova York. El fiscal de Nova York sol·licitarà cadena perpètua per als sud-americans i no descarta demanar l’extradició dels espanyols.

“Aquí, a Nova York, els mariners introduïen l’heroïna i la cocaïna i la hi lliuraven als distribuïdors locals”. Bridget G.Brennan, fiscal especial Antidroga de New York City, revela en un informe que el vaixell escola espanyol Juan Sebastián Elcano no només servia per amagar grans quantitats de cocaïna entre Sud-amèrica i Espanya, com ja va transcendir l’any 2014 amb la detenció de diversos tripulants quan la nau es trobava fondejada a la ria de Pontevedra, sinó que també servia de “perfecta tapadora” per colar droga (i no només cocaïna, sinó també heroïna) a Manhattan, en ple cor dels Estats Units.

En el mateix article s’explica que l’oficina de la fiscal novaiorquesa dóna per desmantellada la xarxa criminal suposadament liderada per Jorge Luis H. i Jorge Alberto S., dos súbdits colombians acusats d’organitzar el narco transport entre Cartagena d’Índies i la Gran Poma emprant com amagatall el Juan Sebastián Elcano.

http://www.llibertat.cat/2016/10/el-vaixell-escola-espanyol-juan-sebastian-elcano-proveia-manhattan-d-heroina-i-cocaina-36649

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS