El PP presenta una moció de censura contra Maragall

La tempesta política que es viu al Principat va en augment. El PP català ha presentat avui a dos quarts de deu una moció de censura contra Pasqual Maragall, amb l'objectiu de forçar-lo a explicar al Parlament a què es referia quan va acusar CiU de cobrar el 3%. Malgrat tot, els populars catalans han dit que continuaran treballant dins la ponència de l'estatut. Convergència i Unió va presentar ahir al Parlament una petició perquè es faci un ple extraordinari i, així, obligar Maragall a retractar-se de les acusacions. El tipus de petició feta per CiU, però, exigeix que el ple se celebri només si el tripartit ho vol. Pel nombre de diputats que té CiU, 46, en té de sobres per poder exigir la convocatòria d'un ple sense el suport de ningú, però la federació ha optat per utilitzar aquesta altra modalitat de petició en què necessita l'aprovació del tripartit. Segons fonts de CiU, es reserva per una altra vegada la possibilitat de forçar un ple. La federació també ha anunciat que avui es querellarà amb Maragall per injúries i calúmnies si res no canvia.
Per la seva banda, l'ex-conseller de Política Territorial de la Generalitat, Felip Puig, va instar ahir a anar als tribunals a un constructor que l'acusava d'haver cobrat comissions a través d'un familiar.
———-
+ PP: El Comitè Executiu del PPC avala a Josep Piqué per a presentar una moció de censura contra Pasqual Maragall.
+ CiU: Artur Mas creu que Maragall tindrà una 'última oportunitat per rectificar' al Ple extraordinari que CiU proposa convocar.
+ ERC: Carod qualifica de mesura propagandística condemnada al fracàs la moció de censura anunciada pel PP.
+ Els Blocs de MÉSVilaWeb: Farem un bon foc / Frankfurt (Els dies que corren) / Setge a un Maragall que va contrarrellotge. (Saül Gordillo)
+ Més informació: La Premsa.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS