«El Park» i concert «A Palanka»

Publicidad

“EL PARK”

«El Parke» és un barri situat a vuit Km. al sud de la ciutat de València, pertanyent al municipid’Alfafar, encara que separat del seu nucli urbà per dos Km., carreteres, vies del tren, gasolinera i centenars d’anys; ja que el barri naix com a conseqüència de l’emigració dels seixanta, amb uns deu mil habitants i amb les característiques dels barris dormitoris de l’època, inclosa la seua problemàtica social.

 

“KOL.LECTIUS”

Al desembre de 1.985 naix el primer “Kolectivo de la Koordinara del parke” i posen en marxa a principis dels 90 el projecte comunitari que porta per nom “Nosotr@s_mism@s”, caracteritzat a més de donar la llanda sense quarter als seus conveïns i a qui passava per ací, amb algaravies i insinuacions obscenes a la vida, per la recuperació d’espais i recursos que van ser apropiats per l’administració de l’Estat a la ciutadania, plantejant la seuagestió comunitària, ciutadana i social, és a dir amb els senyals d’identitat de l’autogestió comunitària. Desenrotllant-se amb criteris d’autogestió tres àrees de treball comunitari, tenint com a objectiu canalitzar respostes concretes als problemes socials de la població. Reivindicant a l’administració pública els recursos necessaris per a la posada en marxa de les dites propostes socials per mitjà de la gestió comunitària i denunciant les causes dels problemes que patim. A hores d´hara en momens de crisi i amb el pacte social que significa el estat del bienestar trencat, la economía informal i la desobediencia civil es converteixen en elements fonamenantals de resistencia.

A PALANKA

Fa ja alguns anys que davant de l’impossible accés a la vivenda tant en forma de lloguer com de compra per a moltes persones. La resposta ha estat l’ocupació sensepermís d’habitatges propietat jurídica en definitiva de les mateixes entitats bancàries que van contribuir a la situació social i econòmica actual. La “Koordinadora de Kolectivos” esta realitzant una tasca de mediació en aquesta situación potenciant lloguer social per part de les  entitats i intentant normalitzar la situació. No obstant això són moltes les situacions de persones amenaçades amb juís i desnonament, a fi d’aconseguir recursos per a la defensa jurídica i social d’eixes situacions d’emergèncias haposat en marxa la campanya “A Palanka”, xerrades i concerts seran les activitats més importants.

 

Asamblea de casses del Park

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More