Publicado en: 12 enero, 2018

El Gobierno recurrirá “inmediatamente y sin vacilar” una investidura telemática de Puigdemont

Por Vilaweb

El ejecutivo español quiere actuar rápidamente para impedir que Puigdemont sea investido de nuevo presidente

El govern espanyol recorrerà al Tribunal Constitucional ‘immediatament i sense vacil·lació’ una investidura a distància de Carles Puigdemont. Així ho ha dit el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, que ha declarat que el reglament del Parlament requereix de la presència ‘real’ del candidat. ‘El reglament diu que l’orador pot parlar des la tribuna o l’escó però no des del plasma’, ha manifestat. Diu que a nivell jurídic no es pot permetre una investidura sense que el candidat sigui a l’hemicicle. ‘El que vol fer Puigdemont és una fal·làcia, una pretensió irrealitzable que va contra els textos jurídics i contra el sentit comú’, ha afegit el portaveu de l’executiu de Mariano Rajoy.

Tanmateix, la primera valoració sobre això que afirma De Vigo la faran els lletrats del parlament en un informe per a la mesa. Fonts de la cambra han explicat a VilaWeb que aquest informe serà negatiu sobre una investidura telemàtica i respecte del fet que un altre diputat llegeixi el programa de govern de Puigdemont per escrit. Per una altra banda, hi ha juristes, com ara el professor de dret constitucional de la Universitat Oberta de Catalunya Marcel Mateu, que han argumentat que una investidura no presencial sí que és possible.

Més informació: Boicot a la investidura de Puigdemont: tres tàctiques de l’unionisme

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-govern-espanyol-recorrera-immediatament-i-sense-vacillar-una-investidura-telematica-de-puigdemont/

-->
COLABORA CON KAOS