Dos detenidos por los cortes en la estación de Sants durante la huelga del 8-N (cast/cat)

Por Vilaweb

En la causa figuran nueve personas investigadas

Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí una activista dels Comitès de Defensa de la República arran dels talls de vies que es van fer a l’estació de Sants de Barcelona durant la vaga del 8-N. El col·lectiu defineix els talls com una ‘mobilització legítima’ i assegura que els tornaria a fer.

Els Mossos d’Esquadra també han detingut una segona persona pels mateixos fets. Ambdós, que tenen previst acollir-se al dret a no declarar, formen part d’un grup de cinc persones d’entre 20 i 24 anys que van ser citades per aquests fets el 26 de març i posteriorment el 3 de maig per un delicte de desordres públics i coaccions, però que no es van presentar davant del jutge del Jutjat número 24 de Barcelona.

En aquesta ocasió, el jutjat va dictar una ordre de cerca i captura. Pel que fa els altres tres que tampoc van acudir davant del jutge, es troben a l’exterior de la Ciutat de la Justícia, on s’ha convocat una concentració de suport als dos detinguts i sota la vigilància d’un fort dispositiu policial.

En la causa hi figuren nou persones investigades. La primera vegada que el jutge va citar els investigats va ser el 26 de març, junt amb quatre companys, que sí van comparèixer tot i que alguns es van acollir al dret a no declarar.

COLABORA CON KAOS