Diversos testimonis alerten de la destrucció de ‘documentació sensible’ a les dependències municipals de Sabadell

Cristian Sánchez (PSC), regidor d’Espai Públic i de la Policia Municipal, assegura que no té constància «que s’hagi destruït documentació». La Crida per Sabadell exigeix una custòdia «escrupolosa» de tots els documents municipals

Veus d’alarma, ahir, a Sabadell. Un camió del servei de recollida d’escombraries (SMATSA) aparcat a les portes de la prefectura de la policia municipal. Una font laboral del consistori fa arribar a alguns dels regidors entrants –que prendran possessió del càrrec el 13 de juny– la informació que les restes de “documentació sensible” s’han abocat al vehicle aquella mateixa tarda. El camió abandona les dependències policials amb rumb desconegut. Segons van poder confirmar posteriorment, no es dirigia a cap de les deixalleries habituals de la comarca.

La Crida per Sabadell, mitjançant un comunicat, ha manifestat “preocupació i indignació” per la “possible destrucció de documentació sensible” durant aquests dies a les dependències de la Prefectura de la Policia Municipal de Sabadell. Maties Serracant, portaveu de la formació municipalista, ha assegurat que “diverses persones vinculades a l’ajuntament els han informat de la situació, que sembla que no quedaria restringida a les dependències policials, sinó que també podria estar passant a altres departaments municipals”. Serracant ha confirmat que, ahir a la tarda, van comunicar els fets als Mossos d’Esquadra i a la fiscalia encarregada de la investigació del cas Mercuri, amb l’objectiu que s’aturi “immediatament” la destrucció de documentació, una actuació que “podria ser delictiva”.

Amb tot, Serracant ha apuntat que “tot això passa en el context dels diversos casos de presumpta corrupció emmarcats en el sumari del cas Mercuri” i ha recordat que l’intendent en cap de la policia municipal, José Miguel Duran Macho, i el sotsintendent Antoni Sánchez Cortés estan imputats en dues causes del sumari del cas Mercuri per presumpta corrupció per tràfic d’influències.

Dos contenidors precintats a les dependències de la Policia Municipal de Sabadell

 

Regidors de l’oposició davant la prefectura

Amb l’objectiu d’esclarir els fets, aquest matí, Maties Serracant i Virgínia Domínguez –regidors, encara, de l’Entesa per Sabadell, ara integrada dins la Crida per Sabadell– s’han adreçat al carrer Pau Claris número 100, on s’ubica la prefectura, per demanar informació i exigir que es vetlli “escrupolosament” per la correcta conservació de tota la documentació municipal. També els ha acompanyat Albert Boada, un dels nous regidors escollits el 24 de maig. Dins el garatge de la prefectura, encara hi ha un vehicle d’escombraries ple de paperassa trinxada per màquines trinxadores. Durant una hora i mitja, els regidors de l’oposició s’han concentrat davant de l’edifici i han forçat la presència del regidor de Via Pública, Cristian Sánchez, que ha assegurat que no té constància «que s’hagi destruït documentació». «Continuarem buscant evidències de la destrucció de documents. Poder fer una volta per les instal·lacions no garanteix res, el govern sortint ha de ser absolutament escrupolós amb la custòdia de la documentació», ha explicat Serracant a la roda de premsa. Un nou testimoni d’un treballador de l’ajuntament ha revelat aquest matí que «no només s’ha trinxat documentació, també s’ha cremat diversa paperassa al viver municipal del Parc Catalunya».

Cal recordar que l’actual alcalde de Sabadell és el socialista Joan Carles Sánchez, que encapçala un equip que no compta amb la confiança de la direcció del PSC a la comarca. L’edil electe, Josep Ayuso, és qui el substituirà, d’aquí deu dies, al capdavant del grup municipal socialista, malgrat haver passat d’una representació de tretze regidors als cinc edils actuals. És per això que, en cas que els grups de l’oposició fessin una aliança, podria perdre l’alcaldia.

 

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS