Diputada de la CUP deportada per autoritats turques per aturar visitar el Kurdistan

La diputada de la CUP Mireia Vehí i una activista feminista que l’acompanyava són deportades ara mateix per les autoritats de Turquia. Segons un comunicat de la CUP (més abaix es pot lleguir), totes dues van sortir ahir de Barcelona per a anar cap a Diyarbakir, la capital del Kurdistan septentrional, a participar en les marxes del 8 març que hi organitza el moviment feminista kurd. Formaven part d’una àmplia delegació internacional on hi havia eurodiputats com Miguel Urbán de Podemos.

Segons el comunicat de la CUP, quan van arribar ahir a l’aeroport d’Istambul, a les sis de la tarda, van ser retingudes per les autoritats turques, sense que se’n sàpiguen els motius, i les van amenaçar amb violència quan van demanar de fer una trucada per a informar de la seva situació. No ha estat fins fa pocs minuts que han pogut comunicar-se per a informar a les seves famílies que eren deportades en un vol de Turkish Airlines que arriba al Prat a primera hora de la tarda.

COMUNICAT DE LA CUP

La diputada Mireia Vehí està sent deportada de Turquia

La diputada de la CUP Mireia Vehí i una activista feminista que l’acompanyava estan sent deportades ara mateix de Turquia. Mireia Vehí i la seva companya viatjaven ahir de Barcelona a Diyarbakir, la capital del Kurdistan turc, per a participar a les marxes del 8 març que organitzava el moviment feminista kurd. Formaven part d’una àmplia delegació internacional on també hi participen, per exemple, l’eurodiputat i fundador de Podemos, Miguel Urban, entre d’altres eurodiputats.

En arribar ahir a l’aeroport d’Istanbul, a les 6 de la tarda, van ser retingudes i amenaçades amb violència al demanar fer una trucada per informar de la seva situació. No ha estat fins fa pocs minuts que han pogut comunicar-se per informar a les seves famílies que estaven sent deportades en un vol de Turkish Airlines que arriba al Prat a les 4 de la tarda. La diputada Eulalia Reguant, entre d’altres persones de la CUP, aniran a rebre-les.

Des de la CUP restem a l’espera que arribin sanes i estalvies per reclamar al govern català i a l’Estat que prenguin les corresponents mesures davant Turquia per demanar explicacions. Cap de les dues activistes havia estat mai abans al Kurdistan ni a Turquia. També estem en contacte amb l’ambaixada espanyola d’Ankara.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS