Diferents col·lectius presenten la manifestació de l’11 al Camp

6

[Traducción al castellano]

Un membre de l’Assemblea de Joves de Reus i una membre del Casal Popular La Bretxa d’Alcover, van ser les encarregades d’explicar als mitjans els detalls de la manifestació com el lema, el recorregut, els col·lectius adherits, els actes paral·lels… Durant la roda de premsa es va posar èmfasi en la necessitat de construir un moviment popular que permeti construir una alternativa al sistema capitalista, ja que, "si bé ara diuen que estem en crisi, durant els anys de bonança econòmica tampoc s’han resolt els problemes de precarietat de les classes populars", ha comentat un dels portaveus. La Guàrdia Urbana ha identificat una persona, després d’haver contactat amb comissaria per no haver demanat permís per realitzar la roda de premsa.

Els portaveus de la comissió organitzadora de la manifestació, han destacat que com cada any la manifestació es centra en un tema d’actualitat. En aquesta ocasió, la crisi és el pilar fonamental al voltant del qual gira el manifest. En aquest sentit, "la crisi actual ens serveix per denunciar que aquest sistema econòmic vigent és caduc i, que si quan tot els hi anava bé, les classes populars estàvem en precarietat, ara a sobre, som les que haurem de pagar el seu desgavell". Segons els portaveus, la Diada de l’11 de Setembre és un dia immillorable per parlar d’aquest debat, ja que, "la nostra lluita d’alliberament nacional no té sentit sense una transformació social. No volem ser un estat independent esclau de l’Europa del Capital", ha destacat Laia del Casal Popular La Bretxa.

La sisena edició de la manifestació unitària del Camp de l’11 de Setembre compta de moment amb una quarentena d’adhesions de les diferents comarques del Camp. Un fet, que els portaveus han volgut destacar en ser preguntats per l’expulsió d’ERC de la manifestació. "No volem que es menystingui el gran volum d’entitats que participen en aquesta convocatòria i el nombre de persones que cada any s’estan involucrant més en l’organitzaicó de la manifestació. La fotografia d’avui ho demostra", ha comentat Arnau de l’AJR.

Una persona identificada per la Guàrdia Urbana

Uns minuts abans d’iniciar la roda de premsa, dos agents de la Guàrdia Urbana que passaven per les Peixateries Velles s’han apropat al grup de gent que estava preparant-la. Els agents han preguntat a un dels responsables si s’havia demanat permís per realitzar-la i quina entitat hi havia darrera. Aquest ha dit que no havien demanat permís ni mai l’havien demanat, ja que, no s’interrompia el pas, no es molestava ningú&nbsp i tenia un caràcter breu.&nbsp

Els agents han abandonat la plaça i al cap d’uns minuts han tornat després d’haver parlat amb comissaria. Llavors, han identificat a la persona amb qui havien interpel·lat i han aixecat acta, sense saber explicar a aquesta persona, per quin motiu prenien nota de les seves dades i quin era el fet que podia ser susceptible de constituir&nbsp delicte.

Informarem de les possibles conseqüències que pugui tenir aquest informe.