Detenido un vecino de 65 años de Santa Coloma de Gramenet para oponerse a un desahucio

Los Mossos d’Esquadra han detenido este lunes el vecino de Santa Coloma de Gramenet Juan Pastor, de 65 años y miembro de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) de este municipio del Barcelonès. Su abogado, Carlos Hurtado, explica que la detención tiene su origen en la movilización que el 16 de octubre Pastor y decenas de activistas más hicieron para intentar detener un desahucio en el pasaje Irlanda de Santa Coloma. 

Ahora lo acusan de desórdenes públicos y atentado contra la autoridad, unas acusaciones que según Hurtado podrían conllevar penas «importantes». Fuentes de la PAH explican a Nació Digital que el día de los hechos los activistas «desbordar» el cordón policial establecido por los Mossos para facilitar la ejecución del desahucio.

Las mismas fuentes explican que en ese momento la policía no identificó Pastor pero que varios agentes se dirigieron a él llamándole por el nombre. Pastor es una de las caras más conocidas del movimiento por el derecho a la vivienda en Santa Coloma y al conjunto del Barcelonès.

Ahora, el vecino de Santa Coloma está en la comisaría del barrio de Singuerlín donde la PAH y otros colectivos han convocado una concentración de apoyo que está en marcha. Está previsto que la noche reciba la visita de su abogado pero los Mossos ya han comunicado al letrado que Pastor no pasará a disposición judicial hasta mañana. Por lo tanto, es prácticamente seguro que pase la noche en la comisaría. «Me han comunicado que no piensan dejar sin efecto la detención», concluye Hurtado. 

Consultado por Nació Digital, el cuerpo de Mossos no ha querido dar más detalles sobre la detención y se limitó a confirmar que Pastor está acusado de delitos de atentado contra la autoridad y desórdenes públicos.

Andreu Merino

https://www.naciodigital.cat/noticia/189998/detingut/vei/65/anys/santa/coloma/gramenet/oposar-se/desnonamentTambién la Directa consignaba la información de esta manera:

Detingut un activista de la PAH de Santa Coloma de Gramenet per ‘posar el cos’ en un desnonament

Por ELOI LATORRE

Juan Pastor, activista vinculat a la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i altres moviments socials colomencs, ha estat detingut aquesta tarda i traslladat a la comissaria del barri de Singuerlín, amb l’acusació de desordres públics i atemptat contra l’autoritat arran de la seva participació en l’intent, finalment reeixit, d’aturar el desallotjament d’una família per part d’un fons vinculat al BBVA.

Juan Pastor, activista de llarga trajectòria vinculat a diversos moviments socials de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha estat detingut aquesta tarda per agents dels Mossos d’Esquadra. La detenció s’ha produït en ple carrer mentre recollia una néta seva de l’escola i, segons ha pogut esbrinar l’advocat que l’assisteix, està relacionada amb la protesta contra un desnonament que estava programat el passat 16 d’octubre al passatge d’Irlanda d’aquesta ciutat. La demanda de desnonament, tramitada per RMBS (un fons de titulització d’actius satèl·lit del BBVA) afectava una dona amb dos fills menors a càrrec seu.

Diversos col·lectius colomencs han convocat una concentració de suport davant de les dependències policials en suport a l’activista, que haurà de fer nit a la comissaria ja que no és previst que passi a disposició judicial fins demà al matí

El llançament es va aturar in extremis després que algunes desenes d’activistes convocades per la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca de Santa Coloma –col·lectiu al qual també està vinculat Pastor– es presentessin a l’immoble i tallessin el trànsit al carrer. Posteriorment, la protesta, vigilada amb una dotació de sis vehicles policials entre Mossos i Policia Local, es va traslladar davant de l’ajuntament colomenc, on les activistes pel dret a l’habitatge van reclamar una reunió amb alguna representant dels serveis socials per negociar una solució habitacional per a la família afectada.

Fonts que van participar en aquesta mobilització asseguren que va ser un desnonament “amb tensió, però sense cops ni càrregues” i que Pastor, que va fer servir un megàfon durant bona part de la protesta “no va ser identificat en cap moment per cap agent policial”, que sí que van identificar altres persones presents. A Pastor, que té 65 anys, la policia l’acusa de desordres públics i atemptat contra l’autoritat, és previst que aquesta tarda declari a la comissaria dels Mossos del barri de Singuerlín, a on ha estat traslladat. Diversos col·lectius de Santa Coloma de Gramenet estan fent una crida per les xarxes a concentrar-se davant de la dependència policial en suport a l’activista i en rebuig a la detenció. Segons la seva assistència jurídica, Pastor no passarà a disposició judicial fins demà al matí, de manera que haurà de passar la nit a la comissaria.

Detingut un activista de la PAH de Santa Coloma de Gramenet per ‘posar el cos’ en un desnonament

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS