Detenido Ermengol Gassiot (CGT), en busca y captura por la ocupación del rectorado de la UAB (cast/cat)

Por Vilaweb

No había hecho caso de la citación del juez por el llamado caso ‘Som 27 i més ‘, ocurrido en 2013

Ermengol Gassiot (1972), secretari general del sindicat anarcosindicalista CGT a Catalunya, ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra, segons que anuncia el mateix sindicat a les xarxes socials. Gassiot estava en situació de cerca i captura perquè no va presentar-se a declarar davant el jutge en el judici conegut com a #Som27imes, arran de l’ocupació del rectorat de la UAB que van fer estudiants i sindicalistes el 2013.

Segons que publicava recentment el Diari Treball, Gassiot no havia fuguit i feian vida ordinària: ‘Ja ho vaig dir fa temps i ho dic ara, no faig cas de les requisitòries del jutjat. Abans havien citat a declarar alguna gent i si no es presentaven, els declaraven el cerca i captura. A mi m’havien citat per avui i li vaig notificar al jutge, via fax que avui estaria treballant, i que no hi aniria’, va declarar fa només cinc dies.

Desenes d’estudiants van ocupar el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona el 17 d’abril de 2013. Protestaven contra Ferran Sancho, aleshores rector de la UAB, i el seu equip de govern. La tancada va durar un mes, però continua viva als jutjats de Cerdanyola. La fiscalia demana penes entre onze i catorze anys de presó i multes de 9.500 euros per a vint-i-set persones –la majoria, estudiants– que van participar en l’ocupació o hi van donar suport. La UAB també els reclama 14.000 euros per responsabilitat civil.

https://www.vilaweb.cat/noticies/detingut-ermengol-gassiot-cgt-en-cerca-i-captura-per-locupacio-del-rectorat-de-la-uab/

COLABORA CON KAOS