Demà es constitueix la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles

[Traducción al castellano]

El&nbsp Centre Internacional Escarré per a les minories ètniques i les nacions (CIEMEN) signarà aquest dijous, en nom d’una trentena d’organitzacions d’arreu del món a favor dels drets dels pobles, la constitució oficial de la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles.

La Xarxa es va configurar el 2009 en el marc del Fòrum Social Mundial celebrat a Belém (Brasil) i es va presentar a Catalunya en l’assemblea celebrada a Girona el 2010. Un cop feta pública la declaració fundacional i l’agenda, la Xarxa legalitza ara els seus estatuts a Brussel·les.

La constitució oficial de la Xarxa culmina un procés llarg per coordinar tot un seguit d’organitzacions que, com el CIEMEN, treballen a favor de la llibertat dels pobles sense estat d’arreu del planeta. Ara la Xarxa pot començar a actuar en representació dels interessos dels pobles sense estat davant de les institucions internacionals.

En clau nacional, la Xarxa serà un nou instrument per internacionalitzar la lluita catalana de la mà de socis potents d’altres pobles del món amb situacions que tenen punts de contacte amb el cas català.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS