Davant les properes proves a l’alumnat de sisè de Primària

[Traducción al castellano]

COMUNICAT DE PREMSA

Davant les properes proves a l’alumnat de sisè de Primària

El proper dia 6 de maig tindran lloc les noves proves externes que pretenen avaluar les “competències bàsiques” a tot l’alumnat de Catalunya que cursa l’últim curs de Primària. Davant d’això, USTEC·STEs&nbsp vol manifestar:

  1. Aquestes proves són pedagògicament inútils, ja que el fer-les a l’últim curs no serveixen per poder posar remei a les mancances de l’alumnat. Per tant, no serveixen per millorar, que hauria de ser l’objectiu bàsic de tota avaluació.

  2. Els resultats d’aquesta avaluació donaran molt poca informació sobre la realitat. Primer, perquè, segons el Departament d’Educació, &nbsp un 10 % de l’alumnat, els que tenen més dificultats, sigui perquè són de nnee o d’incorporació tardana, no comptaran a les estadístiques. I segon, perquè l’avaluació d’un dia no és mai tan fiable com l’avaluació continuada que fa el propi professorat.

  3. És una manca de confiança vers les i els mestres que avaluen&nbsp l’alumnat cada trimestre i de manera continuada. Els pares i mares ja tenen informació complerta de la situació escolar dels seus fills i filles i el centres també.

  4. És una despesa molt gran de temps i diners. En moments de crisi, quan no hi ha diners per contractar tot el professorat que fa falta, és molt incorrecte malbaratar recursos amb actuacions que no ajuden a millorar l’educació.

  5. Un cop més, el Conseller d’educació imposa mesures que no responen a les necessitats dels centres ni de l’educació d’aquest país.

USTEC·STEs, 20 d'abril de 2009

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS