Davant la degradació política

Són moltes les ciutats on es viuen immorals episodis de ganduleria i pillatge polític que trasbalsen la vida quotidiana dels seus ciutadans, molts d’aquestos encetats per trànsfugues pocavergonyes que, sense representar cap porció de ciutadania, tanmateix tenen a les seues mans (o millor dit, a les dels seus mecenes els presumptes empresaris capitalistes, sobretot del taulell) el demà d’aquelles poblacions.

Aquestes pràctiques responsables de capgirar la voluntat ideològica d’una gran majoria de la societat, són la principal causa desil.lusió i desengany a l’hora d’anar a votar, així com del menyspreu que a la política demostren ja els nostres joves. Encara més quan se n’adonen de com en són humiliats, vituperats, condemnats, crucificats i foragitats polítics nobles i honrats a través d’indignes mitjans de comunicació comprats per a l’ocasió. Així tenim la casa política: plena d’artistes! Així tenim els models de ciutat: inhòspits!

Aquestos fraus legals en són un descrèdit per qualsevol democràcia, contribuint, malauradament, a la causa d’un planeta cada vegada més pertorbat humana, econòmica i ecològicament.

AIXÍ DONCS I AVALATS PER AQUESTOS PRINCIPIS…

&nbsp &nbsp * Política és l’art o la ciència de gestionar la vida pública amb la finalitat d’aconseguir el bé comú, la felicitat humana. Però aquesta meta sols podrà portar-se a terme quan el polític viu l’harmonia, la pau, el respecte, la serenitat i l’estima que el fa treballar exclusivament amb perspectiva humana, tot respectant el contingut humanista de tota ideologia democràtica.

&nbsp &nbsp * El diàleg és l’eina dels polítics, però aquest diàleg ha de ser respectuós, de mutu i enriquidors raonaments, i no aquell on les conviccions personals tanquen portes a altres criteris.

&nbsp &nbsp * El polític no pot vomitar paraules en nom del sofisme tot desvaloritzant-les, sinó que aquestes han de tenir sentit, ser el reflex de la seua ment, del seu cor.

&nbsp &nbsp * La font i orige de tota política ha de basar-se únicament en el progrés humà, o siga, el superar-se en les pròpies virtuts a través dels respecte i l’estima universal. No existeix cap altre gènere o tipus de progrés humà.

&nbsp &nbsp * Qualsevol persona pot ser polític, però no qualsevol individu ni, encara menys, subjecte.

&nbsp &nbsp * L’ésser humà és relacional, és part d’un tot en equilibri i, per tant, forma part d’aquest ecosistema anomenat món. Així doncs, el polític és ciutadà, és ciutat i és món, restant obligat (amb gran responsabilitat) a protegir, fomentar i defensar aquesta diversitat cultural, natural i ecològica que embelleix el món, tot impartint amb el seu exemple aquesta didàctica que porta a la reflexió social necessària per estimar i ésser estimats… i viure!

&nbsp &nbsp * La funció política sols arriba a la seua plenitud quan existeix una vocació per part d’aquells que la imparteixen.

CAL DENUNCIAR…

&nbsp &nbsp * Els indignes polítics que actuen d’esquena a la ciutadania exercint d’advocats "obriportes" en favor dels interessos d’empresaris vinculats al finançament d’aquestos propis partits polítics.

&nbsp &nbsp * El poder exercit per certs empresaris capitalistes que actuen com a senyors feudals dels partits, cacics territorials envoltats d’un seguici d’acòlits que, units i suportats per interessos mutus, maquinen perversa i maliciosament situacions en les quals persones honestes i dignes que no els convenen pel fet de desenvolupar una política honrada, són humiliades, vituperades i condemnades públicament a través d’uns mitjans de comunicació "patrocinats" per aquesta mena de subjectes insolents.

&nbsp &nbsp * La vergonyosa actuació per part dels directors d’alguns mitjans de comunicació que negocien el seu servei d’informació amb aquestos magnats menyspreables tot glorificant i enlairant a individus moltes vegades delinqüents democràtics per usurpadors de la voluntat popular i que l’únic projecte que tenen és aquell que els dicta el cacic i els seus socis constructors.

I CAL EXIGIR:

&nbsp &nbsp * L’anul.lació de la "representació democràtica" en tota votació encaminada a l’elecció de qualsevol càrrec polític dintre cada partit així com en decisions d’acció política que puguen afectar en gran manera la vida econòmica, social i mediambiental de la ciutadania. Tota votació deurà ser individual i sobirana, en nom de la democràcia.

&nbsp &nbsp * L’expulsió immediata de la vida política al trànsfuga i la devolució automàtica de la seua acta al partit polític el qual representava.

&nbsp &nbsp * L’aval suficient i necessari per part d’un grup determinat de persones afiliades o simpatitzants ideològics que testimonie la valia moral de la persona tot autoritzant-la integrar-se en llur agrupació.

&nbsp &nbsp * La creació d’una normativa que regule de la forma més equànime i homogènia possible les retribucions de tot aquell que exerceix la funció política atenent les seues diferents responsabilitats.

&nbsp &nbsp * La creació d’una normativa que limite els anys de "funció" política tenint en compte que aquesta és un servei a la societat i, per tant, una vocació en nom del bé comú. Tots som necessaris però també prescindibles, d’ahí que aquella persona que exerceix la "funció" política tinga l’obligació de preparar, en base als principis i fonaments de la idea del bé, possibles nous candidats que "guien" la societat.

&nbsp &nbsp * La creació de la figura "d’inspector polític" amb autoritat per investigar, inhibir i denunciar davant la justícia a tot aquell o aquella sospitós de servir altres interessos que no siguen els que corresponen a la ciutadania o transgredisca les normes polítiques o la Llei.

&nbsp &nbsp * Fer públiques i legals les aportacions econòmiques de qualsevol persona física, empresa o empresari fetes a qualsevol partit polític.

&nbsp &nbsp * Així doncs, la reforma de la Llei Orgànica de Partits sense descartar debatre la possibilitat de poder votar llistes obertes.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS