Crònica: VAGA i mobilitzacions a l’ensenyament públic valencià

Publicidad

[Traducción al castellano]

El 28 d’abril, els centres educatius valencians es van buidar de professorat i d’alumnat en suport a la vaga i a les mobilitzacions per millorar el sistema educatiu valencià.
Podem afirmar que ahir es va aturar el sistema educatiu valencià, per mostrar el rebuig a les polítiques del conseller Font de Mora.

Un 70% del professorat va secundar la vaga convocada per la Plataforma per l’Ensenyament Públic i un 90% de l’alumnat no va acudir a les aules.
L’èxit del seguiment de la vaga per part del professorat i de l’alumnat, amb el suport de pares i mares, confirma el malestar de la comunitat educativa amb la Conselleria d’Educació, que ha sigut incapaç de donar una resposta satisfactòria a les demandes de la Plataforma per l’Ensenyament Públic després de dos mesos de negociació.

Aquest malestar s’ha visualitzat perfectament en les manifestacions convocades a les tres capitals valencianes, amb una participació de 6.000 persones a Castelló, 15.000 a Alacant i 50.000 a València. L’espectacular manifestació de València ha desbordat les expectatives de l’organització. La capçalera de la manifestació –que tenia un recorregut circular- ha arribat a coincidir amb la cua en la plaça de la Reina, després d’hora i mitja de recorregut. La manifestació, per tant, ha envoltat centre de la ciutat.

Una de les consignes més cantades al llarg de les tres manifestacions ha estat la demanda de dimissió del Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora.
El SEPC felicita al professorat, a l’alumnat i als pares i mares per l’èxit de la vaga, de l’aturada de les classes i de les mobilitzacions realitzades els darrers dies. Tot un procés de mobilitzacions que haurà de continuar pròximament si l’administració que dirigeix Francisco Camps no canvia la seua política educativa i atén les demandes de la comunitat educativa, començant per la dimissió o cessament del conseller d’educació i l’equip que dirigeix actualment la Conselleria d’Educació.

Finalment el SEPC, a través dels nuclis de secundària, encoratja a l’estudiantat valencià a continuar amb la lluita per construïr un ensenyament públic, popular, de qualitat, antipatriarcal i català.

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More