[Crònica i fotos] Milers de manifestants protesten a Barcelona contra la política educativa del tripartit

13

[Traducción al castellano]

Milers de manifestants marxen a Barcelona contra la política educativa del Tripartit

Convocats pels sindicats de l’ensenyament públic els manifestants han protestat contra les retallades a l’ensenyament públic en benefici del privat.

A la manifestació han participat estudiants, professors i també pares i mares de l’ensenyament públic i s’ha tornat a exigir la dimissió del conseller Maragall. Durant el recorregut s’ha denunciat la retallada de plantilles i de pressupostos a l’ensenyament públic, així com la reducció de l’oferta d’estudis i dels serveis a molts centres, en contrast amb l’augment del diner públic destinat a l’ensenyament privat. Una altra reivindicació ha estat la gestió democràtica i participativa, denunciant els decrets de direcció i autonomia de centres.

El proper 8 de juny&nbsp hi ha&nbsp convocada una nova jornada de vaga al sector de l’ensenyament públic coincidint amb la vaga dels empleats públics, una mobilització en què, a les reivindicacions pròpies, s’hi afegirà el rebuig al retall salarial als empleats públics aprovat pel govern central i el tripartit. Una jornada de vaga que és considerada com a parcial i insuficient per diverses organitzacions i sectors de base, que reclamen la necessitat d'una vaga general de tota la classe treballadora contra el paquet d'agressions, present&nbsp o en&nbsp preparació,&nbsp del govern central&nbsp amb el suport del tripartit&nbsp («pensionazo», retalls salarials i&nbsp de serveis públics, congelació de les pensions, augment de l'IVA, reforma laboral…)

Dissabte 29 de maig de 2010

A les 17:30 – Plaça Urquinaona

BARCELONA

Manifest en defensa de l'ENSENYAMENT PÚBLIC Signa!

En defensa de l’ensenyament públic
Contra la política educativa del Departament D’educació
Contra les mesures antisocials del govern


– Per l’increment generalitzat de plantilles. No a més retalladades. Disminució d’alumnes per aula.

– En defensa de les 23 hores lectives a primària i 18 a secundària.

– Cobertura de totes les baixes des del primer dia. No a les hores extres. Pel treball estable. Contractacions de mitja i jornada sencera.
– No al tancament de grups: batxillerats, cicles formatius, caeps, serveis educatius.
– Per una gestió democràtica i participativa. No als nous decrets de Direcció i Autonomia. No a la desregulació laboral del professorat.
– No al nou calendari escolar.
– No a la retallada dels sous.

USTEC·STEs CCOO ASPEPC-SPS FETE-UGT&nbsp CGT