Corrent Roig ens adherim al manifest “​Pau, solidaritat​ ​i​ ​convivència​ ​en​ ​la​ ​diversitat” (cat/cast)

Por Corrent Roig

Corrent Roig nos adherimos al manifiesto “Ante​ ​la​ ​tragedia​ ​de el​ ​17​ ​de agosto:​ ​paz, solidaridad​ ​y​ ​convivencia​ ​en​ ​la​ ​diversidad” firmado por diferentes organizaciones y entidades, críticas con la convocatoria oficial de la manifestación de sábado 26 de agosto.

Este manifiesto sale a “denunciar la hipocresía de líderes y representantes políticos, del gobierno español y de la monarquía. Los que, con sus políticas, promueven guerras y alimentan conflictos armados, mediante la venta y comercio de armas a países como Arabia Saudí, así como aplican políticas represivas y antiterroristas que fomentan la espiral de violencia. Los que incumplen los compromisos de acogida, como hacen los Estados miembros de la UE. También aquellos que fomentan el odio, el racismo, la xenofobia y la islamofòbia, con la colaboración preocupante de muchos medios. Aquellos que identifican compañeros y compañeras por la calle por su color de piel y los encarcelan en los Centros de Internamiento de Extranjeros. Aquellos que desahucian nuestros vecinos y vecinas o que reprimen con violencia las movilizaciones populares. Salimos para decir “No Pasarán” a los grupos que amenazan con volvernos a un pasado oscuro, y para decir basta a aquellos que permiten que el fascismo actúe impunemente.”

Llamamos a participar a la concentración alternativa que convocamos los firmants del manifiesto, a las 16h al cruce Rambla de Cataluña/calle Aragón. Una vez acabada la concentración, Corrent Roig nos retiraremos, sin participar en la manifestación oficial, puesto que por mucho que tomemos parte no podrá cambiar su carácter de apoyo a las instituciones y sus políticas.

Cómo dice el manifiesto: “Ante​ ​la​ ​tragedia​ ​de el​ ​17​ ​de agosto:​ ​paz, solidaridad​ ​y​ ​convivencia​ ​en​ ​la​ ​diversidad””.

 


 

Corrent Roig ens adherim al manifest “Davant​ ​la​ ​tragèdia​ ​del​ ​17​ ​d’agost:​ ​pau, solidaritat​ ​i​ ​convivència​ ​en​ ​la​ ​diversitat” firmat per diferents organitzacions i entitats, crítiques amb la convocatòria oficial de la manifestació de dissabte 26 d’agost.

Aquest manifest surt a “denunciar la hipocresia de líders i representants polítics, del govern espanyol i de la monarquia. Els que, amb les seves polítiques, promouen guerres i alimenten conflictes armats, mitjançant la venda i comerç d’armes a països com Aràbia Saudita, així com apliquen polítiques repressives i antiterroristes que fomenten l’espiral de violència. Els que incompleixen els compromisos d’acollida, com fan els Estats membres de la UE. També aquells que fomenten l’odi, el racisme, la xenofòbia i la islamofòbia, amb la col·laboració preocupant de molts mitjans. Aquells que identifiquen companys i companyes pel carrer pel seu color de pell i els empresonen als Centres d’Internament d’Estrangers. Aquells que desnonen els nostres veïns i veïnes o que reprimeixen amb violència les mobilitzacions populars. Sortim per dir “No Passaran” als grups que amenacen amb tornar-nos a un passat fosc, i per dir prou a aquells que permeten que el feixisme actuï impunement.”

Cridem a participar a la concentració alternativa que convoquem els firmants del manifest, a les 16h a la cruïlla Rambla de Catalunya/carrer Aragó. Un cop acabada la concentració, Corrent Roig ens retirarem, sense participar en la manifestació oficial, ja que per molt que hi prenguem part no podrá canviar el seu carácter de suport a les institucions i les seves polítiques.

Com diu el manifest: “Davant​ ​la​ ​tragèdia​ ​del​ ​17​ ​d’agost:​ ​pau, solidaritat​ ​i​ ​convivència​ ​en​ ​la​ ​diversitat””.

 

Manifest:

Davant la tragèdia del 17 d’agost: pau, solidaritat i convivència en la diversitat

Sortim al carrer aquest dissabte 26 d’agost de 2017 a Barcelona per expressar el nostre rebuig a l’atemptat reivindicat per Daesh i per mostrar el nostre suport a víctimes i familiars. Ho fem pels fets ocorreguts el passat 17 d’agost a Barcelona i Cambrils amb 15 víctimes mortals i més d’un centenar de ferides. Ho fem per agrair la resposta solidària de les persones que han reaccionat des del primer moment. Però sense oblidar i tenint molt present les víctimes que cada dia pateixen aquesta mateixa violència, que només aquest mes d’agost ha colpejat molts altres països, a més de Catalunya. Recordem especialment Síria, on han mort mig milió de persones a mans d’actors governamentals i no governamentals, tan locals com internacionals. Víctimes que no surten a portades, víctimes oblidades. Moltes no moren però es queden a les nostres fronteres. Des de les entitats, les plataformes i els moviments socials volem deixar clar que aquestes morts són tant nostres com les de Barcelona i Cambrils. No fem diferència.

Sortim a ocupar el carrer com ho hem fet tantes altres vegades. Recordem els crits de “No a la guerra” de 2003 –arran de la invasió criminal de l’Iraq impulsada per Aznar, Bush i Blair– que van omplir els carrers de Barcelona. Recordem també tantes altres manifestacions de rebuig a les intervencions militars arreu, a favorde la pau i per l’acollida de persones refugiades i migrants, com la darrera del 18 de febrer. Tornarem, doncs, a sortir, per tornar a assenyalar les causes i enfocar responsables.

Sortim per denunciar la hipocresia de líders i representants polítics, del govern espanyol i de la monarquia. Als que, amb les seves polítiques, promouen guerres i alimenten conflictes armats, mitjançant la venda i comerç d’armes a països com Aràbia Saudita, així com apliquen polítiques repressives i antiterroristes que fomenten l’espiral de violència. Als que incompleixen els compromisos d’acollida, com fan els Estats membres de la UE. També aquells que fomenten l’odi, el racisme, la xenofòbia i la islamofòbia, amb la col·laboració preocupant de molts mitjans. Aquells que identifiquen companys i companyes pel carrer pel seu color de pell i els empresonen als Centres d’Internament d’Estrangers. Aquells que desnonen els nostres veïns i veïnes o que reprimeixen amb violència les mobilitzacions populars. Sortim per dir “No Passaran” als grups que amenacen amb tornar-nos a un passat fosc, i per dir prou a aquells que permeten que el feixisme actuï impunement. És hora de tornar a cridar “les vostres polítiques, les nostres morts”.

Sortim perquè és una oportunitat per emplaçar-nos a fer una revisió sobre el model de convivència i de societat que estem construint. Ens preocupen les conseqüències a mitjà i llarg termini. Ja hi ha hagut mostres d’odi, racisme i xenofòbia aquests dies i la comunitat musulmana s’ha vist criminalitzada. No es tracta d’un “ells i nosaltres”, sinó d’un tots i totes.

Per tot això, exigim que la resposta a la barbàrie del passat dijous no sigui la de més “seguretat” repressiva: més vigilància, més fronteres, més policia, més armes, més violència. Barcelona i Catalunya han de ser exemple amb una resposta diferent: des de la pau, els drets humans, la solidaritat, la cohesió i la justicia global. És en aquesta línia en què avui la societat civil reivindiquem aquest espai. La diversitat ens fa més riques i més fortes. I avui, més que mai, ens hem de reafirmar en el nostre compromís amb una societat oberta, solidària, que no permetrà que cap ideologia de l’odi arreli a Catalunya.

I també exigim que la resposta del nostres governants sigui clara i contundent: compliu amb els acords i tractats sobre comerç d’armes que heu signat; respecteu la Declaració Universal dels Drets Humans; trenqueu els acords amb governs opacs i autoritaris; deixeu d’intervenir militarment; obriu més que mai les fronteres per acollir la gent que fuig del mateix que ha passat a Catalunya i que ara està atrapada a les nostres fronteres; exigiu que les empreses compleixin amb el respecte als drets humans a tercers països, i si cal rescindiu els contractes signats.

Des de la societat organitzada, des de baix, apostem per construir-nos des de la pau, els drets humans, la diversitat i la justícia global. Sortim al carrer perquè davant del racisme i la islamofòbia, davant de qualsevol vulneració dels drets humans, apostem per la convivència i per això, sortim dissabte i #anemdeblau.

“Les vostres polítiques, les nostres morts”

“Pau, solidaritat i convivència en la diversitat”

 

Els treballadors catalans i la independència

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS