Consecuencias del desalojo del Banco Expropiado y de la militarización de un barrio

Publicidad

Conseqüencies del desallotjament del Banc Expropiat i de la militarització d’un barri

L’actuació policial és ni més ni menys que la violència dels privilegiats contra els qui fan perillar la seva posició, costejada amb diners públics.

Un bon exemple d’això és l’actuació policial durant les mobilitzacions en resposta al desallotjament del Banc expropiat. Un cop més, els Mossos van militaritzar el barri, creant durant dies un clima de setge, amb un desplegament de 2260 agents tan sols pels primers 7 dies, l’helicòpter sobrevolant a baixa altura cada dia, policies secretes vigilant i perseguint a veïns i veïnes al barri i rodalies i fent-se veure per intimidar-nos, falsos missatges de potencial perill animant a les botigues a tancar, 3 dies d’aldarulls al barri i 15 dies a la tele… tot per difondre la por.

Bales de foam i cops de porra provocant traus als caps, contusions, fractures a braços, mans i cames i inclús una amputació d’un dit. Cops indiscriminats, quan per llei només poden colpejar de cintura en avall i dispars de les bales de foam en situacions o a distancies que no haurien d’ésser utilitzades. Tot plegat amb un balanç de més de 120 persones amb ferides físiques i altres tantes amb ferides psicològiques. Fins i tot bales de foam disparades a balcons de veïnes que mostraven suport picant la cassola.

Com es va poder veure aquells dies, la policia no apareix com a resposta als disturbis, la policia militaritza els barris quan ens manifestem sigui pacíficament o no. NO ENS ENGANYEM, la seva funció no és vetllar per la nostra seguretat, la seva funció és vetllar perquè es mantingui l’ordre socioeconòmic vigent en què la propietat privada (com el Banc Expropiat) és el seu pilar principal. I tot per què? Perquè els privilegiats: partits polítics com els de l’Ajuntament i la Generalitat, bancs com Catalunya Caixa, empresaris/especuladors com la Família Bravo Solano… puguin seguir gaudint dels seus privilegis.

Els cossos policials són els guardians de les elits governants, és per això que gaudeixen del monopoli de la violència, són els únics que poden exercir la violència amb impunitat, com ens ho recorden casos com el d’Esther Quintana o Juan A. Benítez. Mai són condemnats per la brutalitat de les seves actuacions i quan excepcionalment ho són, gaudeixen de l’indult polític atorgat per aquells mateixos a qui serveixen. Ho hem après, de la justícia institucional no podem esperar res, ens hem de defendre per nosaltres mateixes.

I a tot això, la premsa els hi aplana el terreny, a les elits i a la policia, creant una opinió pública manipulada favorable als seus interessos.

No hi ha dubte, ho tenen ben muntat. Tenen el poder a les seves mans i els veïns i veïnes dels barris som qui patim les conseqüències. Per això, aquí seguim defensant els nostres espais del seu atac, protestant per l’especulació i l’elitització que ens fa fora de les nostres cases, de les nostres feines i dels nostres barris… esquivant els cops de porra i els de la premsa.

Però que quedi clar, cada dia som més fortes perquè davant de cada cop que rebem continuem teixint xarxes de suport mutu.

Seguirem cuidant-nos i mantenint-nos combatives. Perquè juntes ho podem tot. Els carrers són nostres, no us càpiga cap dubte. Els barris pertanyen a qui allà vivim, no ho oblideu.

FEM FORA LA POLICIA DELS NOSTRES BARRIS!!!

_________________________________________

[Castellano]

Consecuencias del desalojo del Banco Expropiado y de la militarización de un barrio

La actuación policial es ni más ni menos que la violencia de los privilegiados contra los que hacen peligrar su posición, costeada con dinero público.

Un buen ejemplo de ello es la actuación policial durante las movilizaciones en respuesta al desalojo del Banco expropiado. Una vez más, los Mossos militarizar el barrio, creando durante días un clima de sitio, con un despliegue de 2.260 agentes tan sólo por los primeros 7 días, el helicóptero sobrevolando a baja altura cada día, policías secretas vigilando y persiguiendo a vecinos y vecinas en el barrio y alrededores y haciéndose ver por intimidarnos, falsos mensajes de potencial peligro animando a las tiendas a cerrar, 3 días de disturbios en el barrio y 15 días en la tele … todo para difundir el miedo.

Balas de foam y porrazos provocando ojales a los jefes, contusiones, fracturas en brazos, manos y piernas e incluso una amputación de un dedo. Golpes indiscriminados, cuando por ley sólo pueden golpear de cintura para abajo y dispares de las balas de foam en situaciones o en distancias que no deberían ser utilizadas. Todo ello con un balance de más de 120 personas con heridas físicas y otras tantas con heridas psicológicas. Incluso balas de foam disparadas en balcones de vecinas que mostraban apoyo picante la cazuela.

Como se pudo ver entonces, la policía no aparece como respuesta a los disturbios, la policía militariza los barrios cuando nos manifestamos sea pacíficamente o no. No nos engañemos, su función no es velar por nuestra seguridad, su función es velar por que se mantenga el orden socioeconómico vigente en el que la propiedad privada (como el Banco Expropiado) es su pilar principal. Y todo por qué? Porque los privilegiados: partidos políticos como los del Ayuntamiento y la Generalitat, bancos como CatalunyaCaixa, empresarios / especuladores como la Familia Bravo Solano … puedan seguir disfrutando de sus privilegios.

Los cuerpos policiales son los guardianes de las élites gobernantes, es por eso que gozan del monopolio de la violencia, son los únicos que pueden ejercer la violencia con impunidad, como nos lo recuerdan casos como el de Esther Quintana o Juan A. Benítez. Nunca son condenados por la brutalidad de sus actuaciones y cuando excepcionalmente lo son, gozan del indulto político otorgado por aquellos mismos a quienes sirven. Lo hemos aprendido, de la justicia institucional no podemos esperar nada, debemos defender por nosotros mismos.

Y a todo esto, la prensa les allana el terreno, a las élites y la policía, creando una opinión pública manipulada favorable a sus intereses.

No hay duda, lo tienen bien montado. Tienen el poder en sus manos y los vecinos y vecinas de los barrios somos quienes sufrimos las consecuencias. Por ello, aquí seguimos defendiendo nuestros espacios de su ataque, protestando por la especulación y la elitización que nos hace fuera de nuestras casas, de nuestros trabajos y de nuestros barrios … esquivando los golpes de porra y los de la prensa .

Pero que quede claro, cada día somos más fuertes porque ante cada vez que recibimos continuamos tejiendo redes de apoyo mutuo.

Seguiremos cuidándonos y manteniéndonos combativas. Porque juntas lo podemos todo. Las calles son nuestras, no te quepa ninguna duda. Los barrios pertenecen a quien allí vivimos, no lo olvides.

FUERA LA POLICÍA DE NUESTROS BARRIOS !!!

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More