Concentració antifexista a St. Andreu

El passat 29 d’Octubre de 2.013 el Consorci de la Zona Franca, presidit per l’alcalde de Barcelona Xavier Trias, va anunciar la cessió temporal i gratuïta de 5.000 metres quadrats de la seva propietat de terrenys de la seva propietat situats a les antigues casernes de Sant Andreu a la Hermandad de los Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona.

Davant d’aquesta decisió, els veïns i les veïnes de Sant Andreu de Palomar reunits en assemblea hem decidit començar les mobilitzacions.

Exposem que:

– La Hermandad de los Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, que disposa d’un local en el que eren les antigues casernes, porten alguns anys utilitzant fraudulentament per a les seves activitats aquest espai que ara se’ls ha cedit.
– Aquestes activitats consisteixen en desfilades i instrucció militar abillats amb uniformes i armes.
– Diverses informacions apunten que la seu de la Hermandad ha estat utilitzada com a punt de trobada per a feixistes que practicaren agressions al seu voltant el passat 12 d’Octubre. Aquestes agressions han estat silenciades i resten impunes.

Considerem que: cap espai de propietat municipal (sigui total o participada, com és aquest cas) es pugui dedicar a activitats d’exaltació del militarisme i del feixisme.

Exigim:

– Retirada immediata de la cessió de l’espai a la Hermandad de los Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona i replantejament respecte a la seva ubicació actual a les casernes de Sant Andreu.
– Mobilització de l’Ajuntament de Barcelona i del Districte de Sant Andreu per aconseguir aquesta retirada i aquest replantejament d’ubicació.
– Revisió dels mecanismes de presa de decisions perquè siguin transparents, democràtics i participatius.
– Convocatòria de la Comissió de Casernes per iniciar un procés real de participació ciutadana per decidir els usos temporals d’aquests espais.
– Que l’Ajuntament de Barcelona i les organitzacions corresponents maldin per a construir els equipaments planificats que ja porten més de 5 anys de retard.

FORA ELS FEIXISTES DE SANT ANDREU DE PALOMAR
FEIXISTES, NI A LES CASERNES NI ENLLOC
ATUREM L’APROPIACIÓ MILITAR DE “LES CASERNES”

La concentració antifexista davant del districte de St. Andreu serà el proper dimecres 6 de novembre a les 18:30h a la plaça Orfila.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS